Zdraží jízdné v městské hromadné dopravě

  •  

V teplické městské dopravě od července zdraží jízdné. Ze současných dvaceti korun na čtyřiadvacet za jednotlivé jízdné a z deseti na dvanáct korun za zlevněné. „Změnu jsme se snažili nastavit, co možná nejcitlivěji. Pro každodenní cesty budou zavedeny roční jízdenky, kterou jsme zhodnotili pod úroveň dnešních cen,“ řekl náměstek primátora Tomáš Hadviga s tím, že roční jízdné přijde na 4 300 za obyčejné a 2 150 korun za zlevněné.

Jízdné je v Teplicích stejné více než deset let a tento krok byl podle Hadvigy již nutný. „Během tohoto období vzrostly náklady na provoz a také se zvýšily nároky na komfort cestujících,“ říká náměstek primátora s tím, že nový roční tarif je levnější, než součet stávajících na celý rok. Ceny třicetidenních kupónů se zvýší ze současných 530 na 580 korun za obyčejné a ze současných 265 na 290 korun u zlevněných a devadesátidenních z 1260 na 1360 za obyčejné a z 630 na 680 korun za zlevněné.

Novinkou bude použití tlačítka Stop, před každým vystoupením. „Nově bude povinností cestujícího signalizovat výstup jako to je v krajských zelených autobusech. Takže jsme to chtěli sjednotit s krajským dopravcem,“ vysvětluje Hadviga a dodává, že mimo špičku si od tohoto kroku slibují energetickou úsporu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*