Nové lehátko usnadní malé Elence život

Foto: NF FK Teplice
  •  

Desetileté Elence z Krupky koupil nadační fond teplických fotbalistů speciální elektronicky nastavitelné zdravotní lehátko za 23 tisíc korun. „Jsme velmi rádi, že jsme mohli Elence, která žije se svojí maminkou a třemi sestřičkami, takto pomoci. Moc jí držíme palce a jsme připraveni ji v budoucnu případně znovu podpořit,“ říká šéf nadačního fondu Martin Kovařík.

Elenka se narodila jako nedonošené miminko s váhou 1080 gramů. Od svého narození statečně zápasí s řadou zdravotních komplikací, včetně opakovaných operací dutiny břišní či částečného odstranění tlustého střeva. Elenka má zavedenu kanylu a také vývod z žaludku (PEG), které ji pomáhají s trávením.

„Lehátko je pro nás velmi potřebné ohledně péče o takzvaný PICC (centrální žilní vstup), který je potřeba ošetřovat ve sterilních podmínkách. Je skvělé, že lehátko je nejen omyvatelné, ale i polohovatelné. Moc si pomoci od Nadačního fondu FK Teplice vážíme a velmi nám to pomůže,“ děkuje maminka Tereza.

Spolu s FK Teplice může pomáhat každý a to prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*