Jarní kolo Sbírky potravin bylo úspěšné

  •  

Jarní kolo celorepublikové Sbírky potravin proběhlo v sobotu 22. dubna. V řadě obchodů jste mohli právě ten den potkat dobrovolníky v zelených zástěrách. „Naši dobrovolníci zajišťovali Sbírku potravin celý den v Penny u Červeného kostela a v Albertu na Nákladní ulici, někteří také dopoledne akci zajišťovali v ústeckém Globusu,“ popisuje Barbora Vernerová koordinátorka sbírky a také pracovnice neziskové organizace Květina, která se akce účastní od roku 2016. „Letošní výzva tří obchodů sebou nesla zapojení 26 dobrovolníků, kterým patří velké díky, jelikož bez nich bychom sbírku nedokázali zajistit. Díky patří také dárcům, kteří letos do našich služeb darovali 1527 kg potravin a drogerie.“

Organizace Květina poskytuje na Teplicku celkem 4 sociální služby, které nabízí pomoc a podporu lidem v nouzi, a to od rodin, které se ocitnou v těžké životní situaci (včetně samoživitelů), přes osamocené seniory s nízkými příjmy až po osoby bez přístřeší. A právě klientům služeb je po evidenci a dle daných pravidel a potřeby potravinová pomoc dále distribuována.

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. Je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE, Člověk v tísni a Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert, Billa, COOP, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco, Rohlik.cz a Košík.cz.

Barbora Vernerová, Květina


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*