Na Lázeňské se budu snažit zažít od všeho alespoň trochu

  •  

Tradičně se poslední květnový víkend v Teplicích ponese ve znamení největší kulturně společenské akce – zahájení lázeňské sezony. Město zaplní stánky, kolotoče. Na několika stage vystoupí desítky umělců. Pro primátora Jiřího Štábla bude letošní Lázeňská trošku jiná – poprvé na ní bude v roli prvního muže města.

Jak vlastně Lázeňskou vnímáte?

Lázeňskou vnímám jako skvělou příležitost potkat se se všemi známými, ať již z Teplic nebo okolí, a při tom se dobře pobavit u hudby nejrůznějších žánrů. Mně osobně se nejvíce líbí ta atmosféra – přátelská, uvolněná. Všude zkrátka panuje dobrá nálada a lidé mají možnost užít si nejrůznější koncerty a zábavu v samém srdci krásného lázeňského města.

Bude pro vás osobně letošní Lázeňská jiná, když jste poprvé v roli primátora?

Letos to pro mě bude určitě jiné. Mám některé milé pracovní povinnosti právě se zahájením lázeňské sezony spojené. Například dopolední žehnání pramenů, průvod centrem města ze Zámeckého náměstí nebo také koncert k zahájení lázeňské sezóny v Krušnohorském divadle. V tyto dny budu mít také příležitost potkat se s Tepličany prakticky na jednom místě – v centru. Musím říci, že se moc těším, často městem chodím a hovořím s lidmi, teď bude možnost dát si u toho i něco dobrého k pití a poslechnout hudbu.

Na co se vy osobně z programu těšíte?

Moc se těším, kromě hudby, na doprovodný program. V průběhu Lázeňské by měla například v Galerii Zahradní dům být zpřístupněná výstava Jan Hendrych – Sochy a kresby, která bude navazovat na odhalení nové sochy od Jana Hendrycha v Teplicích. Nicméně ten program jak hudební, tak i ten doprovodný je tak obsáhlý, že se budu snažit zažít od všeho alespoň trochu.

Hlavní kulturní sezóna ve městě pokračuje i po Lázeňské. Co byste nám doporučil a co vy sám si nenecháte ujít?

Letošní jaro – léto – podzim jsou opravdu nabité kulturou. Osobně si nechci nechat ujít Beethovenův festival, který pořádá Severočeská filharmonie. Tradičně jistě bude skvělá také akce Živé Teplice, u Mušle v Šanovském parku, módní galashow Fashion week a také novinka mezi teplickými akcemi, alternativní a tvořivý Tep Festival. Přes léto se moc těším na tradiční nedělní Malé Paříže a také Teplické terasy. Na přelomu léta a podzimu pak bude opět skvělé Divadlo na zámku, Jarmark chutí a kdo by neznal – Teplický pivní rynek. Je toho opravdu hodně a těším se, že si Tepličané užijí krásné kulturní akce a že si třeba i společně popovídáme.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*