MS v Thajském Boxu IFMA Bangkok 2023

  •  

Na Mistrovství světa a přípravný kemp v Thajsku vyjeli čtyři závodníci z dubského klubu Leonidas, Matěj Šimůnek 16 let – 57 kg, Martin Nebřenský 14 let – 60 kg, Šimon Verner 17 let – 57 kg, Tomáš Karel Barták 19 let – 63,5 kg s doprovodem hlavním reprezentačním trenérem Ladislavem Horejšem. Kempy v Thajsku jsou velice důležité, abychom drželi krok se světem, z důvodu ušetření financí jsme přípravu na seniorské i juniorské mistrovství světa spojili.

V polovině jsme celý tým vyrazili na cestu přes Prahu, Vídeň pak letadlem do Doha a pak do Bangkoku. Druhý den jsme pokračovali v cestě na Pattayu. Vše nejprve začalo přípravným kempem ve škole thajského boxu Sityodtong boxing kemp Pattaya. Kde jsme měli i to štěstí, že byla přítomna i část bojovníků ze Sityodtong USA.

Každý den, kromě neděle, máme nastavený kemp v Thajsku takto – budíček 6:50, 7:00 snídaně, 7:40 odjezd na trénink, 8:00 běh 5-8km , 9:00 trénink, 11:00 oběd, 12:00 osobní volno odpočinek před tréninkem, 15:00 odjezd na trénink, 15:30 trénink, 18:00 večeře a pak osobní volno. V tomto tempu šla příprava 17 dní a pak čekal dva nejmladší zástupce klubu Šimůnka a Nebřenského, zápas přímo na Muaythai stadionu kde měli změřit sílu s Thajci.

Kluci měli několik premiér, absence chráničů, delší čas boje o minutu a žádná věková hranice. Na Martina čekal o dva roky starší thajský mladík, který Martina v prvním kole zaskočil a dostal ho do počítání. Naštěstí se Martin včas vzpamatoval a snažil se zápas převrátit na svou stranu, což se mu povedlo částečně. Verdikt rozhodčích byla remíza a oba borci si odnesli ze zápasu na Max muaythai stadionu zlato, navíc dostal Martin ocenění za nejlepší výkon večera. Matěj měl pak jednadvacetiletého soupeře se skoro 200 zápasy na kontě. I přes Thajcovo mužskou vizáž se Matěj do soupeře pustil bez respektu a zasypával ho jedním úderem za druhým. Bohužel v jednom okamžiku ne úplně čistou technikou zablokoval Thajec Matějovi nohu a při pádu mu vyhodil koleno a ten nebyl schopen v zápase pokračovat a z Maxu si odváží stříbro. Tím bylo více jak polovina pobytu za námi a čekala nás cesta do Bangkoku na seniorské mistrovství světa, kde Šimon a Tomáš v kategoriích do 23 let pokusili zabojovat o nejcennější kovy.

Mezitím se v České republice konalo republikové kolo Kids muaythai Challenge, kde si děti dovezli 6 zlatých, 3 stříbrné a 8 bronzových medailí a 11 z nich postoupilo do finále. Bohužel Martin ani Matěj se z důvodu účasti na thajském kempu této soutěže nemohli účastnit a tím přišli o finále, kde jsem si na 100 % jist zlatem.

Z mistrovství si Tomáš Karel Barták odváží bronzovou medaili, ale byl to adrenalin vybojovat alespoň jeden bronz. Šimon Verner, tomu chybělo malinko štěstí, aby měl stříbro. Startoval v 16 pyramidě, kde v prvním zápase porazil Australana KO a do čtvrtfinále si vylosoval favorita a několikanásobného mistra světa z Francie a Šimon mu nejvíce zatopil, ostatní soupeře Francouz porazil o třídu a jsem si jist, že byt Šimon na druhém konci pyramidy, setkali by se až ve finále. Chybělo nám tedy jen kousek štěstí v losování.

Po návratu z Thajska nás hned čekalo i finále Kids Muaythai Challenge kde se nám sice nominovalo jedenáct dětí, tak se kvůli nemocem a tak účastnilo jen sedm. Ale ani tak není výsledek špatný, 4 x republikový šampion Radek David, Jakub Ježek, Milan Gašperec a Štěpánka Loudová, 2 x stříbro a 1 bronz.

Na tuto sezonu to ještě není vše, začátkem června čeká na Nebřenského a Gašperce zápas ČR vs Maďarsko a o další týden později Mistrovství České republiky, kde se o titul mistra utká několik Dubských bojovníků. Bohužel neuvidíme zde Matěje Šimůnka, jelikož se musí dokonale uzdravit ze zranění, aby mohl reprezentovat na MS juniorů, které se bude konat koncem září a představí se tam Martin Nebřenský, Matěj Šimůnek, Jakub Ježek a Milan Gašperec.

Ladislav Horejš, Leonidas Gym Muay Thai Dubí


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*