Živý dům po letech prokoukl

  •  

Každý, kdo prochází Hlávkovou ulicí, ať už do školy či do práce, si dozajista všiml toho, že Živý dům už není tou starou ruinou jako v roce 2019, když ho tepličtí salesiáni koupili. Téměř tři čtvrtě roku stavebních prací je na budově bývalých jeslí opravdu znát. Nevěříte? Tak se zajděte podívat.

Když v listopadu probíhalo Slavnostní zahájení stavebních prací na Živém domě, vzadu za plotem stála cihlová ruina. Pochmurná, tmavá budova bez života. Již v začátcích tohoto projektu bylo patrné, že změna, kterou objekt projde, bude gigantická. V prvních měsících se Živý dům prosvětlil, zmizela suť, a proběhly první bourací práce. Připravil se prostor pro skladové místnosti, vybouralo se cihlové „zakonzervování“ oken a vstupů, strhly se stropy a podlahy, a začalo se s rekonstrukcí vnitřních prostor.

A nyní? Živý dům zdobí velká nová okna, nespočet nových místností a zákoutí, která ze starých opuštěných jeslí, udělala prosluněný dům, připravený na to, stát se zázemím pro trávení volného času nejen dětí a mládeže. Stavební práce probíhají prozatím dle plánů, a vše nasvědčuje tomu, že v září roku 2024 budou salesiáni Živý dům otevírat a zpřístupňovat všem, kteří ho budou potřebovat. Všechny aktuální informace ohledně rekonstrukce najdete na webových stránkách salesianiteplice.cz nebo na instagramovém profilu @zivydum, kterému se určitě oplatí dát svůj „follow“.

Pavlína Mašková, Salesiáni Teplice


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*