Vítáme léto v muzeu

  •  

Léto bude v teplickém muzeu plné zajímavých akcí a výstav. Aby měl každý možnost muzeum navštívit, tak se letní otevírací doba prodlužuje o jednu hodinu. Podívejte se, že bude z čeho vybírat. Program bude opravdu pestrý.

Harry Potter aneb Mudlové, přijeďte express

Výstava unikátní sbírky Andrey Vendolské z Děčína přestavuje limitované edice a originální repliky předmětů spojených s fenoménem Harryho Pottera a jeho čarodějnického světa. Příběhy slavného kouzelníka Harryho Pottera vymyslela a v sedmi knihách sepsala britská autorka J. K. Rowlingová. Filmová série založená na jejích románech má dosud osm dílů, které produkovala a distribuuje společnost Warner Bros.

Sbírka Andrey Vendolské čítá stovky kusů. Z unikátů vlastní třeba kus školní uniformy, ve které natáčel Rupert Grint (Ron Weasley), ze stříbra vyrobenou jízdenku na školní vlak či vstupenku na mistrovství světa ve famfrpálu. Další zajímavostí z její sbírky je Kluběnka, zvíře ve tvaru chlupaté koule, kterou prodávala ve svém obchodě dvojčata Weasleyovi. Její oblibou je vylizovat kouzelníkům holuby z nosu, když spí, tím se živí. Všechny tyto předměty jsou součástí výstavy v Teplicích. Nechybí ani kouzelnické hůlky a peníze, erby školních kolejí, kostýmy, Dobby, mozkomor, Nebelvírský meč nebo vycházková hůl Alastora Moodyho. K vidění budou i originální podpisy hlavních hrdinů a spisovatelky, ale i dalších herců, získané převážně korespondencí. Vernisáž výstavy se uskuteční v sobotu 24. června od 15 hodin a vidění bude až do 25. února

Seznámení s nočními motýly

Srdečně vás zveme na noční pozorování motýlů pod Bořní, které se koná v pátek 23. 6 od 21:00 – sobota 24. 6. do 8:00. Akci pořádá Regionální muzeum v Teplicích a LIFE České středohoří. Sraz je ve 21:00 na autobusové zastávce v Hrobčicích (silnice 257). Do batohu si zabalte věci na spaní venku, čelovky a občerstvení. V případě nepříznivého počasí bude akce zrušena. V nejnutnějším případě můžete kontaktovat tel. 607 547 470. Seznámení s nočními motýly je zdarma v rámci doprovodného programu výstavy Hmyz, krása a bohatství Českého středohoří.

Komentovaná prohlídka výstavy

Ve čtvrtek 6. 7. od 18:00 výstavou Hmyz, krása a bohatství Českého středohoří vás provedou Miroslav Žemlička a Iva Kolorenčová. Tato výstava poodhaluje půvab, různorodost a pestrost hmyzu Ústeckého regionu, se zvláštním zřetelem na oblast Českého středohoří. Představuje největší a nejucelenější sbírku motýlů Českého středohoří, doplněnou o pestrobarevné a exotické motýli z muzejních sbírek a vlastních chovů.

Neopomíjí ani muzejní sbírku brouků a sociálně žijícího hmyzu, jako jsou včely a mravenci. Vystaveny jsou stovky preparovaných exponátů společně se zajímavostmi z hmyzího života, dokonalými kresbami hmyzu a profesionálními ilustračními fotografiemi.

Letní program pro děti v muzeu

O letních prázdninách si mohou vaše děti ve věku 5 – 12 let užít dopoledne od 9:30 do 11:30 v teplickém muzeu. Vstupné je 100 Kč (v ceně je zahrnut vlastní výrobek). Přítomnost rodičů na programech není vyžadována. Dětem doporučujeme pohodlný oděv na tvoření, svačinku a lahev s pitím. Kapacita je max. 15 dětí. Rezervace na e-mailu: kleinova@muzeum-teplice.cz. Děti se mohou těšit na program z kouzelnického i hmyzího světa. Poznají Zámeckou zahradu všemi smysly, zařádí si s bublinkami nebo nahlédnou do dračího doupěte. Více o programech najdete na webu.

Hmyzí detektivové bez omezení

Těší nás váš zájem o hru Hmyzí detektivové, a proto bude přístupná po celou dobu výstavy! Připravili jsme pro Vaše děti školkového a mladšího školního věku pátrací hru s malým překvapením. Pomozte detektivovi Komárkovi identifikovat druh vzácného motýla z Českého středohoří. Pátrejte po indiciích v prostorách výstavy Hmyz, krása a bohatství Českého středohoří a dozvíte se tajenku!


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*