Maďarské Harkány přivítaly Arkadii již po patnácté

  •  

Jednou z nejvyhledávanějších pobytových akcí, které pro své klienty a zaměstnance pořádá Arkadie, je relaxační pobyt v jihomaďarských lázeňských Harkánech. Již po patnácté sem v červnu na týden vyrazilo 42 účastníků z řad zaměstnanců se zdravotním znevýhodněním, klientů a jejich doprovodů, doplněno o rodinné příslušníky.

Významnou součástí pobytu byla léčebná složka, která spočívala ve cvičení, provozovaném dvakrát denně v bazénech s teplou sirnatou vodou pod vedením rehabilitační pracovnice. Vedle toho je ale účastníky žádaný také doprovodný program. Velmi oblíbená je tradiční romantická večerní procházka nádhernou historickou Péczí nebo návštěva czardy, při níž je servírovaná kachna, ale hlavně se všichni baví hudbou a tancem.

Zajistit takový pobyt za cenu přijatelnou pro lidi, závislé převážně na invalidním důchodu nebo příjmu z částečného úvazku v chráněných dílnách, by nebylo možné bez sponzorů a dárců. Pobyt podpořila svými dary na dopravu města Bílina, Duchcov a Dubí, návštěvu czárdy podpořila Česká voda formou zadání propagace firmy. Dopravu zajistila ke vší spokojenosti firma AD Jaroslav Sláma s velmi ochotným řidičem Martinem Holanem, který se věnoval našim klientům po celý týden. Všem, kdo umožnili lidem se zdravotním postižením tento pobyt, patří velké poděkování.

Mirka Horová, Arkadie


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*