Srpen v muzeu

  •  

Druhá polovina prázdnin bude v teplickém muzeu plná zajímavých akcí a výstav. Podívejte se, že bude z čeho vybírat. Program bude opravdu pestrý.

Výstavy

Hmyz, krása a bohatství Českého středohoří do 1. října  / Jízdárna teplického zámku út – pá 13 – 18 / so a ne 10 – 12 a 13 – 18 Výstava poodhaluje půvab, různorodost a pestrost hmyzu našeho okolí. Vystaveny jsou stovky preparovaných exponátů společně se zajímavostmi z hmyzího života, dokonalými kresbami hmyzu a profesionálními ilustračními fotografiemi.

Harry Potter aneb Mudlové, přijeďte express! do 25. února / výstavní místnosti teplického zámku / út – ne 10 – 12 a 13 – 17 Výstava unikátní sbírky Andrey Vendolské z Děčína přestavuje limitované edice a originální repliky předmětů spojených s fenoménem Harryho Pottera a jeho čarodějnického světa.

Clay Garden – výstava studentů ateliéru Design keramiky FUD UJEP do 20. srpna / Šárka na teplickém zámku / út – pá 13 – 18 a so a ne 10 – 12 a 13 – 18 Výstava představuje planinu divoce a volně rostoucích budoucích umělců. Jedná se o volné uskupení několika současných studentů ateliéru keramiky, kteří část roku tvoří, žijí a rostou ve společné symbolické zahradě – v Experimentálním keramickém centru v Dubí u Teplic.

Doprovodné akce

Vystavení obrazů z muzejních sbírek 3. až 31. srpna / muzejní expozice K 60. výročí konání výstavy moderního umění Koblasa–Medek v teplickém muzeu vystavujeme obraz Jana Koblasy Já a Lolita. Barokní muzejní obrazárna představí 3 nově restaurované obrazy ze 17. a 18. století. Všechny obrazy budou součástí prohlídkové trasy.

Komentovaná prohlídka výstavy pátek 11. srpna / výstavní místnosti / 100 Kč Přijďte se dozvědět zajímavosti k výstavě Harry Potter aneb Mudlové, přijeďte express! přímo od její autorky a majitelky Andrey Vendolské. Přibližně hodinové prohlídky začínají v 10:30, ve 12:00 a ve 13:30.

Výroba motýlího lapače slunce středa 16. srpna od 9:30 do 11:30 / návštěvní místnost Johana / 100 Kč Přijďte si do teplického muzea vyrobit lapač slunce s lektorkou Ivou Baltaretu. Rezervujte si své místo na mailu: kleinova@muzeum-teplice.cz

Komentovaná prohlídka výstavy středa 16. srpna od 18:00 / Jízdárna teplického zámku / vstup zdarma Výstavou Hmyz, krása a bohatství Českého středohoří Vás provedou Miroslav Žemlička a Iva Kolorenčová.

Rozloučení s výstavou Clay Garden čtvrtek 17. srpna od 19:00 / Místnost pro návštěvníky / vstup zdarma Prezentace vystavujících umělců z ateliéru design keramiky FUD UJEP v ÚL.

Letní program pro děti v muzeu vždy od 9:30 do 11:30 / 100 Kč 22. srpna Hmyzí detektivové – prohlídka hmyzí výstavy / dílna 23. 8. Poznej Zámeckou zahradu všemi smysly – terénní vycházka / hry 24. 8. Laboratorium – prohlídka výstavy Harry Potter / dílny lektvarů Nutná rezervace na mailu: kleinova@muzeum-teplice.cz

Hmyzí detektivové do 1. října / Jízdárna teplického zámku / út – pá 13 – 18 a so a ne 10 – 12 a 13 – 18 Přijďte si s dětmi užít pátrací hru v prostorách výstavy Hmyz, krása a bohatství Českého středohoří.

Exponát měsíce

Výročí bitvy u Chlumce roku 1813 / foyer teplického zámku / vstup zdarma


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*