První Charitativní den na Stínadlech

  •  

V úterý 5. září se během celého dne bude konat na teplických Stínadlech první ročník Charitativního dne, který bude zahrnovat také charitativní běh přímo v AGC Aréně. Termín konání akce není náhodně určený, ale připadá na Mezinárodní den charity, který se slaví celosvětově.

Charitativní den je určený jak pro školy, které se mohou zúčastnit dopoledne, tak pro běžné (nejen) fanoušky. Celou akci podpoří také partnerské kluby HC Verva Litvínov, DHK Baník Most a BK Armex Děčín. Hráči FK Teplice i partnerských klubů se, kromě samotného charitativního běhu, budou také podepisovat fanouškům. Celý den se bude vybírat na malého Jáchymka z Proboštova, jehož příběh najdete pod programem charitativního dne.

Příběh Jáchymka:

Mému synovi čerstvě 6 let, má dvojče bratra a o 2 roky starší sestru. Jáchymkovi již prenatálně v 21.týdnu těhotenství bez zjevné příčiny praskla cévka v mozku, prodělal mrtvičku a krvácelo mu do mozku. Krvácení způsobilo těžkou atrofii mozku, dětskou mozkovou obrnu (triparézu), středně těžkou mentální retardaci, epilepsii, celkové psychomotorické opoždění a vývojovou dysfázii, hypotonii těla a ortopedické problémy. Zní to šíleně a i mně to tak připadalo.

Jenže Jáchymek začal přes všechny diagnózy a troufám si tvrdit i díky mé urputnosti, snaze mu pomoci, každodennímu cvičení a mému speciálně vychovatelskému vzdělání v 5 letech chodit, zlepšujeme sebeobsluhu, vypadá to pěkně.  Nikdy nedožene vrstevníky, používá nyní tolik slov jako 2 leté dítě. Ale snaží se.

Péče o tři děti a z toho jedno velmi specifické a náročné je velmi časově, fyzicky, emocionálně i finančně náročná aktivita. Proto bych Vás ráda požádala o pomoc. Denně s ním udělám toho opravdu hodně, ale fyzioterapeut nejsem, Jáchymkovi se horší špatným stylem chůze lordóza zad, zhoršují se ortopedické problémy (pokud nemá na sobě 24/7 speciálně na míru vyrobené ortézy z Vídně).

Jáchymek potřebuje ideálně 2-3 do roka absolvovat (mimo klasický lázeňský pobyt) i intenzivní neurorehabilitační programy, kde mi s ním vždy hodně pomohou a posunou nás dále. Takový jeden pobyt (poté co seženu hlídání pro ty další dva raubíře) vyjde i s ubytováním bohužel na částku 89 000,- (v příloze posílám fakturu). Denně se však Jáchymkovi věnují v kuse téměř 5 hodin dva fyzioterapeuti, má to smysl. A právě s tímto bych potřebovala moc pomoci. Taková částka je pro mě samotnou nereálná.

Marie Burkhardtová (maminka Jáchymka)


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*