Tradice společných dovolených pokračuje již téměř dvacet let

  •  

Společnou dovolenou v krásném prostředí u řeky Vltavy strávili v minulém týdnu zaměstnanci a uživatelé služeb Arkadie a partnerské německé organizace Lebenshilfe z Gardelegenu. Letošní akce se konala již po devatenácté. Vzhledem k místu ubytování v penzionu Kaskáda ve Vraném nad Vltavou, byl cíl výletů dopředu daný.

Prvním výletem se stala již cesta do místa ubytování. Tou byla zastávka v památníku Lidice. „V dalších dnech jsme i přes mírně deštivé počasí navštívili několikrát hlavní město, jeho historické jádro, po cestě lanovkou vystoupili na Petřínskou rozhlednu, ale také např. přírodní park Prokopské údolí. V dalších dnech to byla cesta parníkem do ZOO, výlety do Štěchovic, Skochovic a Vraného. Při cestách jsme využívali především hromadnou dopravu, a tak jsme poznali několik nádraží a naučili se vyznat v tramvajových linkách a směrech. Nezbytná byla také tradiční relaxace v Aquacentru v Česticích,“ vypočítává zážitky asistentka výpravy, jinak vedoucí sociálních služeb Arkadie, Alena Tonová.

Pro mnohé účastníky to byla v letošním roce jedna z mála příležitostí pro odpočinek, která byla navíc díky podpoře Česko-německého fondu budoucnosti finančně dostupná. Již nyní probíhají jednání s partnerskou organizací a plánuje se podobný pobyt, tentokrát na nějakém pěkném místě u sousedů v Německu.

Arkadie


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*