Bezdomovci sužují Tepličany

Na lavičku už si nikdo nelehne. Foto: MgM Teplice
  •  

Město řeší problém s lidmi bez domova. Hlavně v centru města na Benešově náměstí si lidé často stěžují na jejich zápach a obtěžující chování.  Podle teplického primátora Jiřího Štábla největší problém nastal ve chvíli, kdy došlo ke zbourání ruiny v Mlýnské ulici, kde přebývalo odhadem sedmdesát lidí bez domova. Ti se pak rozptýlili do města.

„Úzce spolupracujeme s neziskovým sektorem, pravidelně se setkáváme a hledáme řešení pro konkrétní místa, vymýšlíme různé projekty, vyhodnocujeme situaci a snažíme se aplikovat příklady dobré praxe z jiných měst, přibližuje teplický primátor s tím, že lidi bez domova v našem městě často finančně a hmotně podporují někteří občané, podnikatelé a lázeňští hosté. Tato pomoc podle teplického primátora často motivuje tyto lidi na daných místech setrvávat.

V současné době město nainstalovalo na lavičky na autobusové zastávce Benešovo náměstí a Alejní dělící prvky. „Trápí nás situace, kdy člověk čekající na autobus nemá vždy možnost si sednout, protože na lavičce někdo leží. Jejich instalací by se měla situaci výrazně zlepšit,“ poznamenal k těmto novinkám primátor Jiří Štábl a dodal, že byly také zavedeny posílené hlídky strážníků v centru. Vedení města si slibuje zlepšení i po celkové revitalizaci Benešova náměstí, která se nyní připravuje.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*