V Bílině mají už třetí nasvícený přechod

Foto: Ota Schnepp
  •  

Už třetí nasvícený přechod je na křižovatce ulic Spojovací a 5. května. Jde o jedno z nejvíce nejnebezpečnějších míst v rámci městské dopravy. Spojuje totiž část Újezdské Předměstí s centrem. Z této lokality přes něj vede i cesta do hojně navštěvovaného velkoobchodu s potravinami a spotřebním zbožím.  Nedaleko je i mateřská škola a jesle.

„Ulicí 5. května projedou denně stovky osobních a nákladních automobilů, neboť je výpadovkou na Louny a dalších měst a obcí v Českém středohoří. Přechod na této značně frekventované komunikaci je proto jedním z nejnebezpečnějších míst pro chodce ve městě. A zejména ze směru od Loun hrozilo, při snížené viditelnosti, přehlédnutí chodců na neosvětleném přechodu. Díky nasvícení nyní budou pro řidiče viditelnějšími, čímž se pochopitelně zvýší i jejich bezpečnost. Jsme proto rádi, že jsme s naší žádostí o grant uspěli a hlavně, že se nám podařilo úpravu přechodu zrealizovat ještě před příchodem zimy, kdy bývá nejen v noci značně snížená viditelnost,“ kvitovala Zuzana Schwarz Bařtipánová, starostka Bíliny.

Na takzvaný Oranžový přechod získalo město finanční grant ve výši 120 tisíc korun od Nadace ČEZ. Dva předchozí se nacházejí na poměrně frekventované ulici Sídliště Za Chlumem, která je obvodovou komunikací této lokality. „Nadační příspěvek je určen na instalaci osvětlení dosud neosvětlených nebezpečných přechodů v intravilánu i extravilánu. Na začátku letošního roku již napříč celou Českou republikou fungovalo 215 Oranžových přechodů za bezmála 32 200 000 korun, další byly v průběhu letoška zrealizovány nebo jsou ještě v realizaci,“ podotkla Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

 

Foto: Ota Schnepp


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*