Sbírka potravin vynesla víc než tunu potravin a drogerie

  •  

V řadě obchodů proběhlo podzimní kolo celonárodní Sbírky potravin. Během ní mohli lidé nákupem trvanlivých potravin a drogerie podpořit osoby v nouzi.  Květina tentokrát zastřešovala sbírku v teplických obchodech v Penny marketu u Červeného kostela a také v Kauflandu u stadionu.

„S realizací sbírky nám pomáhalo celkem 19 dobrovolníků, a to nejen naši zaměstnanci či bývalí kolegové, ale také třeba studenti teplického gymnázia. Bez jejich ochoty věnovat část volné soboty právě na tuto akci bychom nebyli schopní se zapojit, za což jim patří velké díky,“ řekla koordinátorka sbírky za Květinu Barbora Vernerová a dodala: „Lidé byli letos velmi milí a štědří, řada z nich do obchodů v daný den chodí cíleně jen podpořit tuto akci. Je milé, když se dárce zastaví s dobrovolníky a ptá se, co nejvíce potřebujeme přímo pro naše klienty. V tomto kole nám lidé darovali 1 151 kilogramů potravin a drogerie. Jsme neskutečně vděční, tento dar s velkou rozvahou budeme podle našich pravidel distribuovat v dalších měsících právě našim klientům.“

Organizace Květina poskytuje na Teplicku celkem 4 sociální služby, které nabízí pomoc a podporu lidem v nouzi, a to od rodin, které se ocitnou v těžké životní situaci, včetně samoživitelů, přes osamocené seniory s nízkými příjmy až po osoby bez přístřeší. Nově také realizuje v Teplicích projekt Bydlím, bydlíš, bydlíme, který poskytuje velkou paletu možností podpory lidí při zabydlování a udržení si bydlení.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*