DOPORUČUJEME: Pestrý advent v botance

  •  

Adventní jízdu v botanické zahradě zahájí hned na první prosincový den – v pátek 1. prosince, kdy proběhne vernisáž společné výstavy prací žáků výtvarných oborů Základní umělecké školy Teplice a Základní umělecké školy Dubí. Výstava zde zůstane až do 7. ledna a bude součástí standardní prohlídkové trasy.

Víkend 2. a 3. prosince bude patřit již tradičnímu adventnímu tvoření – návštěvníci si zde budou moci v čase od 10:00 do 16:00 vyrobit adventní a vánoční věnce, svícny, sádrové odlitky, andílky z česance či třeba nazdobit perníček. Nabídka platí do vyprodání zásob.

V úterý 5. prosince v podvečerních hodinách mezi 16:00 a 19:00 hodinou zavítá do botanky Mikuláš se svým andělským a čertovským doprovodem. Bude zde kárat zlobivé i odměňovat hodné děti. „Tato akce je přístupná prostřednictvím platformy GoOut, kde si lze zarezervovat časový slot, a který je pak nutné dodržet,“ přibližuje ředitel botanické zahrady Petr Šíla s tím, že na GoOut lze také zarezervovat loutkové divadelní představení s názvem Zmrzlíkův sněhulák od Ilegumovy divadelní společnosti. Představení proběhne 14. prosince od 17:00 hodin ve foyer, součástí je také večerní individuální prohlídka zimních skleníků.

O víkendu 16. a 17. prosince si můžete užít další tvoření. V čase od 10:00 do 16:00 hodin na všechny zájemce čekají workshopy Mýdlo a hedvábí, kde se budou vyrábět hedvábné ozdoby, vlastní mýdlo či koupelová sůl. Workshopy příchozí provede teplická Mýdlárna u Zámku a umělkyně Renata Hochmanová.

Návštěvníci botanické zahrady se mohou těšit i na dva koncerty, které se zde uskuteční. Prvním z nich je Vánoční kabaret K+K v podání zpěváka Davida Kříže a klavíristky Lucie Kubátové v sobotu 9. prosince od 17:00 a druhým je teplické Šansonové duo, na které se můžete těšit 21. prosince od 17:00 hodin. Koncerty jsou v ceně standardního vstupného do botanické zahrady.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*