Noxem z Bystřan bodoval. Jejich chytrá krabička získala i cenu publika

Foto: ICUK
  •  

Podnikatelský inkubátor Inovačního centra Ústeckého kraje každoročně dává svým absolventům z řad začínajících firem příležitost prezentovat své projekty před odbornou porotou a veřejností. Populární akce, při které mají startupy na svou prezentaci jen 5 minut, se letos pořádala už podesáté. Jejím vítězem se stala firma Noxem z Bystřan u Teplic s chytrou krabičkou pro zefektivnění výroby podniků, která si odnesla i cenu publika.

Soutěžních prezentací se letos účastnilo 6 z celkem 12 absolvujících projektů z podnikatelského inkubátoru. Absolutním vítězem Startup Go Grill se stala firma Noxem, která vyvinula chytrou krabičku s aplikací na bázi internetu věcí pro monitorování (nejen) výrobních zařízení a následné zefektivnění výroby podniků. Z rukou ředitele ICUK si převzala voucher v hodnotě 25 000 korun na rozvoj svého podnikání.

„Parádní projekt s chytrým technickým řešením, který jen dokazuje, jak máme v regionu nápadité a šikovné lidi. Budeme se vítězům snažit otevřít dveře do dalších firem, protože nabízejí velmi užitečnou službu pro rozvoj, digitalizaci a efektivitu regionálních výrobních podniků,“ komentuje výsledek ředitel ICUK Martin Mata.

Jako druhý nejlepší projekt vyhlásila odborná porota ve složení ředitel ICUK Martin Mata, jednatelka Uneeqly Angelika Dudová a zakladatelka Family Bakery Jana Fišerová projekt kozí farmy s wellness pobyty Vacheria z Kletečné. Cenu za třetí místo si odnesl sociální podnik Unitio s projektem podnikatelského inkubátoru, který pomáhá založit a rozvíjet podnikání cizinců v Česku. Součástí večera bylo také hlasování publika o nejlepší startup, kterou získala opět firma Noxem.

Jeden běh podnikatelského inkubátoru Startup Go závěrečnými prezentacemi sice skončil, tím ale práce s absolventy nekončí, ICUK je s firmami nadále ve spojení, pomáhá jim v dalším rozvoji a posouvá je k dalším příležitostem, programům nebo investorům. Zároveň aktuálně probíhá nábor podnikatelských projektů a začínajících firem do dalšího běhu programu Startup Go.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*