Přesvědčte se o tom, že Folklor žije

  •  

Až do soboty 6. ledna ve výstavním prostoru Šárka nad Ptačími schody probíhá výstava Folklor žije. Přijďte si užít vánoční atmosféru a přesvědčit se o tom, že tradiční lidové kultuře se v Ústeckém kraji daří.

Výstavu připravilo Regionální centrum pro tradiční lidovou kulturu při teplickém muzeu, aby představilo dosud přežívající jevy tradiční lidové kultury na území Ústeckého kraje. Jedná se o fenomény, jakými jsou: krušnohorské betlémářství, krušnohorská krajka či hračka, mariánská poutní tradice a další. Cílem výstavy je popularizace živé tradiční lidové kultury Ústeckého kraje v historickém i současném kontextu. K výstavě vniklo i šest podcastů, které si můžete poslechnout zde.

Výstava Folklor žije je o lidech, kteří v Ústeckém kraji tvoří tradiční lidovou kulturu. Od roku 2011 jsou vedeni na tzv. Seznamu nemateriálních statků tradiční lidové kultury Ústeckého kraje, který mapuje dosud přežívající jevy tradiční lidové kultury v našem regionu. Součástí výstavy je přehled činnosti osobností a organizací z tohoto seznamu společně s ukázkou jejich originálních výtvorů. Otevřeno je denně kromě pondělí od 13:00 do 17:00 hodin. Vstup zdarma.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*