Zlodějky okrádaly na Teplicku seniory

  •  

Pokud senioři z Teplicka, narazili na 29 letou ženu ze Slovenska, měli většinou smůlu. Se společnicí je okrádaly, kde mohly. V polovině srpna v teplickém supermarketu jedna z žen upoutala rozhovorem pozornost poškozeného a druhá mu udělala díru do igelitové tašky, ze které odcizila peněženku s doklady a finanční hotovostí.

Tentýž týden před vchodem do panelového domu v Proseticích přistoupily k poškozenému s tím, že neumějí číst, aby jim přečetl jméno na poštovní schránce. Přitom se na něj natlačily a z vesty mu odcizily peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební kartou.

V polovině září si jedna z žen přisedla před duchcovskou nemocnicí k poškozené, a zatímco její spolupachatelka na sebe upoutala pozornost rozhovorem s ženou, v nestřeženém okamžiku seniorce z kabelky odcizila peněženku. Ještě týž den použily stejný „fígl“ v bílinské nemocnici, kde seniorku připravily o peněženku s doklady a penězi.

Policisté z obvodních oddělení v Bílině, Duchcově a Proseticích díky úzké spolupráci nakonec zjistili totožnost pachatelek. Mladší už byla obviněna z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Starší žena, která je v pátrání, je kromě spolupachatelství v rámci popsaných skutků podezřelá i z dalších dvou „kapesních“ krádeží, kterých se měla dopustit v květnu a červenci letošního roku. V obou případech okradla poškozené o peněženky s platebními kartami, které následně předala 39letému muži, který s pomocí odcizených karet provedl výběry hotovosti z bankomatů, případně se o ně neúspěšně pokoušel. I jemu jsme již předali sdělení podezření ze spáchání přečinů krádeže ve stadiu pokusu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Totožnost zlodějek už policie zná a vyhlásila po nich celostátní pátrání.

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*