Chodí si k nám pro teplé oblečení, ale i pro postel

Foto: Archiv CeHuPo
  •  

Centrum humanitární pomoci (CeHuPo) je místem, kde můžete získat pomoc a podporu v obtížných životních situacích. Centrum nabízí širokou škálu služeb, včetně pomoci s oblečením, nábytkem, nádobím a potřebami pro děti. „ Přijít k nám může opravdu každý, ale musí projít skrze síto sociální prověrky. A tu řeší Salesiáni nebo Květina,“ přibližuje ředitelka centra Lucie Beyerová s tím, že denně centrum navštíví kolem devadesáti lidí, kteří přijdou pro teplé oblečení, dětské oblečení, shání pánvičku nebo postel do prázdného bytu.

„Odhadem se rozdalo věcí za 3 miliony korun v amortizační hodnotě. Vybavilo se stovky bytů, děti dostaly překrásná jízdní kola, nové aktovky do školy a školní potřeby. Ženy kuchyňské vybavení, fény, žehličky, sušáky na prádlo,“ vyjmenovává ředitelka centra a doplňuje, že o oblečení je velký zájem. „Přijímáme dětské, dámské, pánské, hlavně čisté a použitelné. V centru jej sami roztřídíme a nabídneme potřebným. Bereme i oblečení po babičkách a dědečcích, i ti potřebují ušetřit nějakou korunu a do centra si pro oblečení chodí,“ říká Lucie Beyerová.

Nábytek, hračky, jídlo, drogerie. Potřeba je úplně vše

V centru mají zájem i o funkční hračky, nábytek či vybavení domácnosti. „Pokud máte nábytek, který byste chtěli darovat, spojte se s námi nejprve telefonicky a nafoťte jej. My většinou máme přehled, co kdo shání,“ vysvětluje ředitelka centra a dodává, že lidé v nouzi většinou neplánují dlouhodobý pobyt, a tak jim stačí obyčejná postel a hlavně vědí, že je čeká pak další stěhování, až budou odjíždět. Ti, co chtějí zůstat si pak většinou v bazarech po nějaké době, kdy už mají příjem, koupí současný nábytek.

Nedostatkové zboží jsou lednice a pračky. Ale chybí také ložní prádlo, ručníky, utěrky, kosmetika dámská a dětská, především hygienické potřeby a pleny. Ale také trvanlivé potraviny. „Jídlo je opravdu potřeba jakékoliv. Nejvíce je potřeba mouky, oleje, cukr, konzervy, těstoviny, rýže, pohanka, protlaky, kečupy, brambory, cibule, mrkev, bílé zelí, červená řepa a mnoho dalšího,“ vyjmenovává Lucie Beyerová.

Dary můžete přivézt každý den, od pondělí do neděle. Otevřeno je od 9:00 do 18:00. Adresa je Nádražní nám. 845/10, Teplice, jde o budovu autobusového nádraží, telefon 774 551 661. Kromě věcí teplické centrum shání i dobrovolníky, kteří by si přišli jen s lidmi povídat.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*