FOTO: Odhalení školního průmyslového robota FANUC ER-4iA na Střední škole AGC

  •  

Střední škola AGC a.s. v rámci slavnostní ceremonie odhalila školního průmyslového robota FANUC ER-4iA v prostorách školní dílny v Řetenicích. Je to důležitý milník ve vzdělávání a technologickém rozvoji v regionu Ústí nad Labem, protože se jedná vedle robota ABB o další platformu, významně zastoupenou u českých výrobních podniků.

Mezi pozvanými hosty, kteří se zúčastnili této slavnostní události, byli nejen pracovníci Střední školy AGC a.s. a zástupci dodavatele robota, ale také ministerský rada pro střední odborné vzdělávání, vedoucí pracovníci společnosti AGC Flat Glass Czech a.s. a zástupci firem z regionu Ústí nad Labem, kteří již moderní technologie spojené s Průmyslem 4.0 využívají.

„Dlouhá léta jsem pracoval v nadnárodní společnosti, ta rozvíjela obor automatizace – robotizace. Následně jsem se dal na svoji dráhu. Na škole AGC jsem sám studoval, v současnosti zde v areálu máme firmu, která se zabývá realizací robotizovaných pracovišť“ přiblížil Richard Horáček ze společnosti RH – Tech, která robota dodala.

Hlavním důvodem pořízení tohoto průmyslového robota pro obor Mechanik elektrotechnik je naplňování strategického rozvoje školy v období 2024–2028 v souladu s trendy Průmyslu 4.0. Tato investice umožní žákům získat praktické dovednosti a zkušenosti s moderními průmyslovými technologiemi, což je klíčovým faktorem pro jejich úspěch a konkurenceschopnost na trhu práce.

„Škola se v očích veřejnosti a zaměstnavatelů umísťuje v popředí zájmu. Podle počtu přihlášek vidíme, že je o studium technických oborů obrovský zájem. V současné době si během přijímacího řízení vybíráme ty nejlepší. Je vidět, že studenti mají zájem o praxe a mistři si naše studenty opravdu chválí,“ sdělil personální ředitel AGC Flat Glass Czech Libor Sehnal a dodal že, motivací pro žáky je i podpora ve formě stipendijního programu a dále odborných stáží.

Střední škola AGC a.s. v Teplicích je významným vzdělávacím centrem v oblasti středního odborného vzdělávání v regionu Ústí nad Labem. Škola se zaměřuje na pedagogické, ekonomické a elektrotechnické obory. Využívá moderní technologie a průmyslové dovednosti, aby co nejlépe připravila své žáky na úspěšnou kariéru v dnešním konkurenčním prostředí. Pro více informací navštivte webové stránky školy na www.skola-agc.cz.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*