Cenu města získala primářka neurologie

Foto: Město Teplice
  •  

O držiteli třetí Ceny města Teplice bylo rozhodnuto. Letos ji obdržela MUDr. Marta Vachová. Ocenění předal v Zahradním domě primátor města Teplice Jiří Štábl. „Cena města Teplice je udělována na počest Jaroslava Kubery, je udělována osobnostem, které se zasloužili o dobré jméno Teplic. Jsem moc rád za způsob, jakým Marta Vachová pomáhá lidem a proslavuje město Teplice,“ řekl primátor Jiří Štábl.

Od svých studií se primářka Marta Vachová věnuje problematice roztroušené sklerózy mozkomíšní (RS). Její úsilí vedlo v roce 2005 k zařazení původní ambulance pro RS do sítě RS center.

Cenu města obdrží osobnosti, které přispívají k budování dobrého jména Teplic v různých oborech. Kromě písemného ocenění obdrží vybraný kandidát umělecké dílo připomínající dlouholetého starostu a primátora města Jaroslava Kuberu.

Na Cenu města Teplice 2023 bylo navrženo třináct kandidátů. Mezi navrženými byl také Zdeněk Bergman, Lucie Beyerová, Kateřina Haplová, Milan Heřmánek, Antonín Moravec, Zdeněk Moravec, Martin Richter, Gejza Sendrei, Vladimír Šavel, Zdeněk Vácha, Jiří Vondrák a Petr Vronský.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*