Policie zadržela 10 lidí pro podezření z korupce. Mimo jiné i ředitele Krajské zdravotní

  •  

Zásah detektivů z Národní centrála proti organizovanému zločinu na ředitelství Krajské zdravotní se podle Úřadu evropského veřejného žalobce týkal korupce při nákupu zdravotnického materiálu pro nemocnice. Mezi zdravotnické vybavení patřily operační stoly, zařízení pro laparoskopické a artroskopické operace, endoskopy, defibrilátory, chirurgické vrtačky a ventilátory.

„Jedná se o podezřelou zločineckou organizaci, která působí minimálně od roku 2022 a byla založena se záměrem systematicky manipulovat s veřejnými zakázkami na zdravotnický materiál pro nemocnice s cílem zvýhodnit předem určené dodavatele a v některých případech obstarat zdravotnické vybavení bez zahájení zadávací řízení“ uvedl Úřad evropského veřejného žalobce v tiskové zprávě.

Bylo provedeno šestatřicet prohlídek a zadrženo deset lidí. Představenstvo Krajské zdravotní už odvolalo generálního ředitele, podle médií jednoho ze zadržených, Petra Malého. Kromě Ústí detektivové zasahovali i v Nemocnici Jihlava.  Podle zprávy Úřadu evropského veřejného žalobce se odhaduje, že dosud zdokumentované vyšetřované činnosti způsobily v rozpočtu EU škodu ve výši téměř 1 milionu EUR.

Krajská zdravotní sdružuje v Ústeckém kraji sedm nemocnic. Konkrétně se jedná o Nemocnici Děčín, Masarykovu nemocnici v Ústí nad Labem, Nemocnici Teplice, Nemocnici Most, Nemocnici Chomutov a Nemocnici Litoměřice a Nemocnice Rumburk.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*