Velikonoční dílničky zlákaly k tvorbě nejen děti, ale i rodiče

Foto: Ota Schnepp, ČEZ
  •  

Bezmála dvě stovky lidí zavítalo do velikonočního infocentra v Elektrárně Ledvice. Více než polovina z nich byly děti, které k návštěvě s rodiči zlákaly velikonoční dílničky a různé hrátky v suterénu. Nechybělo ani promítání  3D filmu s dinosaury a pro ty starší šesti let i možný výstup na nejvyšší rozhlednu v České republice. Do její prosklené vyhlídky a následně i na venkovní ochoz se dostali jen ti, co si výstup rezervovali předem.

„Máme to sem blízko a přijet na velikonoční dílničky jsme chtěli už vloni. Jenže mladší dceři Karolínce v té době ještě nebylo šest let a nemohla by s námi na rozhlednu. Nechtěli jsme, aby jí to bylo líto, tak jsme raději ten rok počkali. Když jsem na sociálních sítích objevil, že Velikonoce se v infocentru konají i letos, hned jsme se zaregistrovali. Obě dcery Karolínka a Viktorka byly z výstupu a výhledů nadšeny a my rodiče ostatně také. Teď už jsou dole v suterénu a s maminkou vyrábějí velikonoční dekorace,“ uvedl Jiří Vodrážka ze Světce.

Velikonoční tvoření v Infocentru Elektrárny Ledvice oslovilo stejně jako vloni nejen malé děti, ale i ty mnohem starší, včetně rodičů. „Moc se nám tu líbilo, děkujeme. Odnášíme si velikonočního zajíce, velikonoční kuře, namalovaný obrázek na placce a také nazdobená vajíčka. Jsme tu poprvé a samozřejmě největším zážitkem byl pro moji tříletou Madlen 3D film s dinosaury a dalšími animacemi. Vůbec se nenudila a vydržela se dívat až do konce,“ poznamenala s úsměvem Michaela Petrlíková z Bíliny. A co na to její dcerka? Na otázku, jestli se jí v infocentru líbí, jednoduše odpověděla: „Jo, moc hezký.“

Informační centrum v Elektrárně Ledvice má za sebou už 14 let své existence a jen v loni si do něj našlo cestu 9 862. Už teď se mohou návštěvníci těšit na Den dětí, který by měl opět proběhnout ve spolupráci s profesionálními hasiči ze Severočeských dolů – Dolů Bílina, stejně jako rozloučení s prázdninami.

Ota Schnepp, ČEZ

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*