Od července bude spuštěn nový parkovací systém

ilustr. obr.
  •  

V lázeňském městě se od 1. července bude za parkování opět platit.  Podle náměstka primátora Hynka Hanzy dojde k modernizaci celého systému, a to zejména v oblasti placení parkovného, rozdělení celé zóny na oblasti podle jejich vytížení a využívání ze strany obyvatel a návštěvníků města.

„Věříme, že nový systém zlepší možnosti parkování v centru města, rozšíří způsoby úhrady parkovného a zkvalitní tak poskytované služby pro občany i návštěvníky města. Naším cílem bylo vytvořit systém, který odpovídá potřebám moderního města a jeho obyvatel,“ náměstek Hanza s tím, že novým dodavatelem a provozovatelem systému byla vybrána společnost itego, která má dlouholeté zkušenosti s provozem systémů organizace dopravy.

Před spuštěním ostrého provozu proběhne informační kampaň o možnostech předplatného, cenách parkovného a způsobech placení, včetně návodů a postupů. Dojde také ke spuštění nového informačního portálu s přehledem všeho podstatného o parkování pro rezidenty, abonenty i návštěvníky. Součástí bude také portál pro nákup a správu parkovacích oprávnění pro rezidenty a abonenty. Tyto bude možné zakoupit již během června a rovnou jimi nahradit stávající parkovací kartu ve vozidle. Pro platbu krátkodobého parkování v zónách budou moct návštěvníci využít mobilní aplikaci nebo parkovací automaty umístěné na ulici.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*