Rekonstrukce finišuje, kulturák si užijeme až na podzim

  •  

Rekonstrukce domu kultury se pomalu, ale jistě blíží do finále. Stavební práce na druhé etapě by měly být podle ředitele Přemysla Šoby dokončeny v červnu, ale úklid a doladění interiéru bude probíhat během prázdnin, kdy se kulturní aktivity odehrávají ve venkovních prostorech.

„Zároveň byly zahájeny práce na třetí etapě, která se týká výměny vzduchotechnických jednotek, které budou díky systémům rekuperace a klimatizace poskytovat lepší komfort divákům při dosažení maximální úspornosti a ekologičnosti provozu,“ vysvětluje ředitel Šoba s tím, že s uvedením domu kultury do plného provozu se počítá se zahájením nové koncertní sezony Severočeské filharmonie, to znamená v říjnu.

Náklady na všechny tři etapy rekonstrukce vystoupaly na 157 milionů korun. Právě dokončovaná druhá etapa, která zahrnuje samotnou rekonstrukci foyer, nové vnitřní únikové cesty a toalety nebo nové požárně bezpečnostní řešení celé budovy přišla na 95 milionu korun. „To, že částečná rekonstrukce bude složitou záležitostí, jsem věděl, ale realita je ještě komplikovanější než ty nejpesimističtější představy,“ povzdechl si Šoba a dodal, že přes všechny komplikace a průtahy bude výsledná podoba Domu kultury stát za to.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*