Se začátkem prázdnin začne fungovat nový parkovací systém

ilustr. obr.
  •  

Teplické řidiče čeká revoluce v parkování. Nový parkovací systém bude spuštěn 1. července a podle náměstka primátora Hany Hanzy by měl zlepšit možnosti parkování v centru města, také rozšířit a usnadnit způsob úhrady parkovného a zkvalitnit poskytované služby jak pro občany, tak pro návštěvníky města.

Zahájení provozu nových zón

Nové a rozšířené zóny placeného stání ve městě Teplice budou spuštěny 1. července. Parkovací oprávnění pro rezidenty a abonenty bude možné zakoupit v průběhu června 2024 a rovnou jimi nahradit stávající parkovací kartu ve vozidle.

Cíle nového systému

Nový systém má zlepšit možnosti parkování a celkovou situaci v centru města. Změna není zavedena s cílem udělování pokut, ale zaměřuje se na usnadnění parkování a zvýšení komfortu obyvatel i návštěvníků města.

Podmínky pro registraci

Registrace pro získání parkovacího oprávnění není „závod“. Pro všechny platí stejné podmínky. Hlavní změnou nového systému je absence rezervace konkrétního parkovacího místa; vydaná oprávnění zajistí parkování ve vymezených oblastech.

Jak získat parkovací oprávnění?

Online registrace – od pondělí 3. června bude spuštěn registrační web, kde bude možné požádat o parkovací oprávnění pro rezidenty a abonenty. Portál je jednoduchý a intuitivní, vysvětluje všechny potřebné pojmy, poskytuje odpovědi na nejčastější otázky a provede Vás celým procesem k získání oprávnění. Odkaz bude brzy zveřejněn na webu města.

Osobní registrace – k dispozici bude také možnost osobního podání žádosti na kontaktních místech Magistrátu města Teplice od pondělí 10. června. Vzhledem ke konání voleb do Evropského parlamentu a zavádění zcela nového systému doporučujeme online registraci, která je rychlejší a pohodlnější.

Krátkodobé parkování

Pro platbu krátkodobého parkování v zónách mohou návštěvníci od 1. července využít mobilní aplikaci nebo parkovací automaty umístěné na ulici. Bližší informace budou zveřejněny na webových stránkách, kde budou dostupné veškeré potřebné informace včetně návodů.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*