Guláš party byla opět skvělá

  •  

Už čtrnáctý ročník Guláš party v Modlanech i přes nesnesitelné vedro byl hodně vydařený. Všem týmům se podařilo uvařit a nabídnout skvělé guláše. Úderem patnácté hodiny na povel moderátora Jirky Faita se v sobotu pod jedenácti kotlíky naráz zapálilo připravené dřevo a 14. ročník Guláš party, kterou pořádají Přátelé Modlanska, mohl začít.

Zakrátko se z kotlíků linuly vůně gulášů, podle druhu masa a ingrediencí, pro které se rozhodlo jedenáct družstev, soupeřících ve vaření nejchutnějšího kotlíkového guláše na otevřeném ohni. Soutěžní týmy kromě kuchařského umění sázejí i na originální image, rekvizity a vtipné komentáře. Každý soutěžní tým má k dispozici od pořadatelů dřevo na oheň, kotlík, maso a ostatní základní ingredience. Všichni mají v záloze ale i vlastní tajné koření a přísady, kterými chuť guláše doladí, ale ty samozřejmě odmítají prozradit.

O vítězi rozhodují samotní návštěvníci akce pomocí žetonu, který předávají družstvu, kde jim guláš nejvíce zachutnal. A nebylo to vůbec snadné, guláše byly opravdu skutečně vydařené a velmi chutné. Úřadující šampióni Hasiči vsadili na guláš s uzeninou, který byl chutný, ale letos na vítězství nestačil. Šmakouni vsadili na tradiční, lehce pikantní gulášek a skončili na „bedně“, kdy společně s týmem z Proboštova obsadili 3 místo. Vždy soutěživé družstvo Jawos nabízelo lahodný guláš, který jim vynesl 4. místo, stejně jako týmu Knaufíci, kteří měli skvěle kořeněný gulášek. Rodinné družstvo PoPo skončilo na páté příčce. Zdravotnice z M.A.S.H. si navařily 6 místo. Myslivci po roční pauze obsadili 7. místo. Tři blondýny se snažily upoutat pozornost a nabídnout to nejlepší ze své kuchyně, resp. kotlíku, stačilo to však na 8. místo. Nováčci soutěže, domácí Technické služby, si vyvařily 9. místo.

Nakonec díky získaným 63 žetonům zvítězilo družstvo Divočáci z Doubravky, kteří kromě putovního poháru a piva Bakalář získali i vyřezaného orla, kterého věnoval a na místě formou speed carvingu vyřezal motorovou pilou náš kamarád, teplický řezbář Zdeněk Lamka.

Soutěž byla hodně vyrovnaná a rozhodně se nedalo říct, kdo bude ten nejlepší. Zvítězili tak vlastně všichni, kteří se Guláš party zúčastnili. Především za originalitu, vtip, skvělé výkony, ale především za nádherně pohodový den, který připravili nejen sobě, ale především návštěvníkům, kterých se opět v Modlanech sešlo bez mála na šest set. Za to patří všem obrovské poděkování a respekt.

Úžasnou tečku udělala na závěr kapela Alfa music, která završila naprosto povedený XIV. ročník GULÁŠ PARTY 2024. Pořadatelé tímto děkují všem, kteří se, jakkoliv zapojili do příprav a samotné organizace Guláš party.

Petr Hubený, místostarosta obce Modlany


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*