Kulturák dostane bateriové úložiště a sníží náklady na energie o 10 procent

  •  

Rozsáhlá modernizace vzduchotechniky a parní výměníkové stanice, vybudování zdroje chladu, nový systém měření a regulace a úpravy dalších energetických prvků. Tím vším prochází teplický Dům kultury z 80. let minulého století. Přibude i nové bateriové úložiště. Výsledkem bude snížení nákladů na energie o více než 10 procent.

Modernizace technologií probíhá metodou Performance Design&Build (PDB), kdy dodavatel, což je společnost ENESA projekt řeší od návrhu až po samotnou realizaci a montáž zařízení. „Historie Kulturního domu Teplice sahá do 80. let minulého století a využívá technologie, které jsou z dnešního pohledu nehospodárné, provoz stojí zbytečně výdaje navíc a nejsme schopni zajistit naším návštěvníkům ani účinkujícím optimální prostředí. To je hlavní důvod, proč jsme se pro modernizaci rozhodli,“ vysvětluje ředitel Domu kultury Teplice Přemysl Šoba s tím, že nová vzduchotechnika, chladicí systémy i regulace teplot v místnostech jsou zásadní, aby bylo možné návštěvníkům dopřát teplotní komfort za jakéhokoliv počasí a za přijatelné ceny pro město.

Veškeré práce by měly být ukončeny do února 2025. Dodavatel pak bude až do února 2030 poskytovat Kulturnímu domu Teplice energetický management a ručit za to, že náklady na teplo, elektřinu a vodu nepřekročí dva miliony korun ročně.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*