Mezinárodní porcelánové sympozium představuje 4. ročník

Foto: archiv UJEP
  •  

Experimentální keramické studio v Dubí přivítá 13 účastníků – mladých designérů, umělců a studentů prestižních vysokých škol z Japonska, Koreje, Číny, Tchaj-wanu, ale i Polska, Německa a přirozeně i z České republiky. „Odborná porota to neměla vůbec jednoduché. Obdrželi jsme rekordní počet přihlášek a nejen to, jsme rádi, že se kromě faktického zájmu, zvyšuje i kvalita přihlášených projektů,“ říká Antonín Tomášek, vedoucí ateliéru Design keramiky při Fakultě umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně, která sympozium pořádá.

Smyslem akce je vedle setkání laické a odborné veřejnosti také snaha přispět k širšímu povědomí o oboru. Po vzoru „learn by doing“ inspirovat mladší generaci, nabídnout jí prostor pro práci a probouzet zájem o materiál porcelánu a s ním spojené řemeslo.

„Jedná se o projekt, na který jsme opravdu pyšní. V průběhu minulých ročníků jsme dokázali vytvořit ideální podmínky pro dopracování a realizaci přihlášených projektů. Vzniklo zázemí pro účastníky, přednášky lektorů, výstavy a bezesporu i nezapomenutelné zážitky, které tento jedinečný formát generuje,“ dodává Tomášek a zve na Workshop Weekend. Uskuteční se 26. až 28. července a představí lektory letošního ročníku.

Mezinárodní porcelánové sympozium KEEP IN TOUCH se koná každé dva roky, programově navazuje na tradici studentských porcelánových sympozií a workshopů, které se v Experimentálním keramickém studiu v Dubí u Teplic pořádají od roku 2010 za stálé podpory Českého porcelánu a dalších partnerů, jež projekt tento rok podpořili. Patří mezi ně Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze a město Dubí.

Mezinárodní porcelánové sympozium KEEP IN TOUCH se uskuteční od 22. července do 8. srpna. Jeho součástí jsou i Workshop Weekend 26.–28. 7. / akce nabídne prezentace teoretiků, přednášky a praktické ukázky lektorů. Vstup zdarma. Vernisáž 8. srpna v 17:00 hod. a výstava 8.–22. 8. / tři týdny trvající sympozium vyvrcholí výstavou v Domě porcelánu s modrou krví, Tovární 620/15A, 417 01, Dubí. Vstup zdarma.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*