Dny světového dědictví v Krupce

  •  

Město Krupka zve všechny zájemce na Dny světového dědictví 2024, které se konají u příležitosti 5. výročí zápisu Hornického regionu Erzgebirge/Krušnohoří na Světový seznam kulturních a přírodních památek UNESCO. Akce se koná v pátek 13. a v sobotu 14. září v Krupce a jejím vyvrcholením bude hornický průvod městem a bohoslužba a žehnání novým sochám hornických patronů sv. Barbory a sv. Wolfganga.

Program:

Pátek 13. 9.

Koncert žesťového kvinteta Five Brass Milana Podolského v kostele Nanebevzetí Panny Marie od 17 hodin. Koncert s přednáškovými vstupy na témata Hornický region Erzgebirge/Krušnohoří na Seznamu světového dědictví UNESCO, Hornická krajina Krupka a její památky, opravy památek v Hornické krajině Krupka.

Sobota 14. 9.

V parku před Městským úřadem Krupka od 10 hodin do 17 hodin si užijete historická řemesla spojená s hornictvím a těžbou cínu,  selfiebox s hornickými rekvizitami, výstavu společnosti Montanregion Krušné hory – Erzgebirge a Karlovarského kraje, infostánek „Světové dědictví“, videoprojekce v budově městského úřadu, soutěže a hry pro děti, výstavu výtvarných prací žáků krupských škol v budově ZUŠ Stanislava Šebka

Chybět nebude slavnostní hornický průvod od 14 hodin. Hornický průvod s hornickou kapelou Barbora, hornickými spolky, povozem s novými sochami sv. Barbory a sv. Wolfganga, delegacemi z partnerských měst Hornického regionu Erzgebirge/Krušnohoří a horníky z řad veřejnosti.

Trasa průvodu povede od Infocentra Hornické krajiny Krupka Husitskou ulicí a dále ulicí Bohosudovskou až na Mariánské náměstí do baziliky Panny Marie Sedmibolestné. Bohoslužba a žehnání novým sochám hornických patronů sv. Barbory a sv. Wolfganga v bazilice od 15 hodin

Odpolední program v parku před Městským úřadem Krupka přinese vystoupení hornické kapely Barbora, představení nové publikace fotografií Hornického regionu Erzgebirge/Krušnohoří s RNDr. Michalem Urbanem, divadelní představení dětských souborů ze ZŠ a BG Bohosudov na motivy krupské pověsti O panně Sabině.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*