Oprava Kozí dráhy uzavře tři železniční přejezdy

  •  

Od 29. srpna až do poloviny září budou v Krupce na Kozí dráze uzavřeny hned tři železniční přejezdy. Jedná se o přejezdy v Libušíně, v Unčíně a u sídliště Nad Plovárnou. Další tři přejezdy Vinohrady, Lípová a Mincovna se budou opravovat za provozu. Uzavírka souvisí s rekonstrukcí trati za více než 55 milionů korun „Opravy jdou zatím podle plánu. Předpokládám tedy, že termín bude dodržen,“ řekl náměstek hejtmana Jiří Řehák.

Po znovuobnovení provozu v roce 2022 jezdí zatím vlaky na Kozí dráze v úseku z Děčína do Telnice, o víkendech a svátcích. Ústecký kraj už má ovšem dopravu ve stejném režimu objednanou i na další část trati. První vlak v obnoveném úseku z Telnice do Krupky by měl vyjet v sobotu 21. září.

„Je téměř jisté, že tento spoj skutečně pojede až do Krupky. Ale pozor, je možné, že už v týdnu před tím bude chtít Správa železnic trať vyzkoušet jízdou bez turistů,“ upozornil Řehák. Jestli budou vlaky na Kozí dráze jezdit v turistickém režimu i v příštím roce, zůstává zatím nejasné. „Naše stávající objednávka končí v říjnu. Jakou formu dopravy objednáme v příštím roce, budeme teprve zvažovat,“ doplnil Řehák.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*