Z koupaliště vznikl volnočasový areál

  •  

Krupka slavnostně otevřela park Na Plovárně. „Rád bych poděkoval všem, kteří se na povedené revitalizaci bývalé městské plovárny podíleli. Místo, které v Krupce ještě před několika měsíci budilo rozpaky, se změnilo v dokonalý multifunkční prostor, který mohou občané využít nejen k odpočinku, ale i ke sportování,“ řekl starosta Krupky Jan Kuzma.

Moderní oddychová zóna byla od roku 1893 až do roku 2006 městskou plovárnou. Pak už jen areál zarůstal plevelem a sloužil převážně k venčení psů. V roce 2018 zástupci sdružení Krupka naše město oslovili studenty vysokých škol, aby vypracovali návrhy na jeho budoucí využití.  „Prezentace jejich studií proběhla formou konference na městském úřadě, kde byly následně návrhy a modely studentů ČVUT, Univerzity Karlovy a ČZU vystaveny. Veřejným hlasováním občanů Krupky byl nakonec vybrán návrh studenta Jana Trpkoše z Fakulty architektury ČVUT v Praze,“ vysvětlil Jan Růžička, člen zmíněného sdružení, zastupitel Krupky a Ústeckého kraje, který je autorem původní myšlenky a iniciátorem revitalizace tohoto prostoru.

V místě původního torza plaveckého bazénu vyrostla během 17 měsíců moderní odpočinková zóna, které dominuje přírodní jezírko s dřevěným molem. V areálu vznikly také mlatové cesty, přibyly nové lavičky, koše, stojany na kola, informační cedule, ale i veřejná ohniště a zeleň. Prostor doplňují dětské a workoutové hřiště. „Cílem projektu byla komplexní revitalizace nevyužitého území a vybudování moderní oddychové zóny, které dominuje přírodní jezírko s dřevěným molem. Nyní můžeme říci, že se obnova areálu povedla nad očekávání,“ doplnil místostarosta Krupky Rostislav Kadlec, který byl u původní myšlenky.

Stavbu za téměř 30 milionů korun prováděla společnost Metrostav a převážnou část nákladů hradilo ministerstvo financí. Samotná Krupka se na nákladech podílela částkou 5,65 milionů korun.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*