Tábor pro vozíčkáře v Sosni

  •  

Ze sportovně rekreačního pobytu v západočeské Sosni se vrátilo 21 uživatelů sociálních služeb a žáků speciální školy Arkadie. Účastníky tohoto pobytu byli převážně lidé s těžším kombinovaným postižením, osm z nich byli vozíčkáři. Doprovod tvořilo 12 pracovníků sociálních služeb a speciálních pedagogů.

Počasí bylo k účastníkům příznivé, mírně teplé dny se střídaly se dny s drobným letním deštěm, a tak si všichni mohli užívat příjemného prostředí a výborné kuchyně. Program byl přizpůsoben možnostem účastníků – sportovní hry střídaly vycházky do lesa, nezbytná byla diskotéka a také opékání vuřtů. „Význam pobytu nespočíval jenom v pravidelné pomoci rodičům a rodinám účastníků, ale přispěl i k tomu, že pracovníci různých středisek Arkadie měli možnost se setkat, sdělit si své zkušenosti, případně si i postýskat,“ doplňuje jeden z účastníků, vedoucí denního stacionáře Marka Petlana v Krupce Tomáš Hlaváček.

Dík patří samozřejmě všem, kteří se podíleli na hladkém průběhu pobytu – konkrétně asistentům a pedagogům Arkadie, zaměstnancům Rekreačního zařízení Soseň za vytvoření příjemného prostředí. Pobyt by nebylo možné uskutečnit bez podpory Nadačního fondu Severočeská voda a Statutárního města Teplice.

Karel Klášterka, Arkadie


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*