Arkadie přivítala návštěvu z Bosny a Hercegoviny

  •  

V minulých dnech zavítali do naší společnosti zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky spolu s delegací z Bosny a Hercegoviny. Spolu s nimi k nám zavítala také ředitelka kontaktního pracoviště Úřadu práce v Teplicích s kolegyní a zástupce vzdělávací společnosti Edost Chomutov. Zástupci organizací z Bosny a Hercegoviny byli v České republice na třídenní návštěvě, při které čerpali inspiraci pro svou další práci v oblasti poskytování služeb osobám se zdravotním postižením. Navštívili několik organizací na Moravě, v Praze a na severu Čech.

Cílem návštěvy v Arkadii bylo seznámení s naší činností, zejména s aktivitami směřujícími k pracovnímu uplatnění osob s mentálním postižením. Námi poskytované služby v oblasti zaměstnávání osob s mentálním postižením se u delegace setkaly s velikým zájmem, inspirativní bylo podle vyjádření hostů zejména použití speciálních pomůcek a metodik.

Delegace si dále prohlédla chráněné pracoviště, zabývající se výrobou svíček a ručního papíru, které je jednou ze čtyř chráněných dílen provozovaných naší společností. Doufáme, že toto setkání nebylo poslední, do budoucna uvažujeme o zapojení se do společného projektu zaměřeného na vzájemnou výměnu zkušeností.


Alena Tonová


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*