Muž chtěl zamaskovat krádež sázením

  •  

  Na pořádné problémy si zadělal 28 letý muž, který v zaměstnání zpronevěřil peníze. Pracoval na pozici vedoucího směny v prodejně sportovních potřeb a v souvislosti s tímto postavením mu byla mimo jiné svěřena finanční hotovost z tržeb.Když zjistil, že je v pokladně manko ve výši jeden tisíc korun, rozhodl se, že ztrátu pokryje vsazením na hokejový zápas.

Vzal z tržeb přes tisíc korun a peníze vsadil, tip mu ale nevyšel a dlužná částka tak narostla. Pokus proto zopakoval a tentokrát z firemních peněz vsadil dva tisíce, ovšem opět částku prohrál. Rozhod se znovu „vytlouct klín klínem“ a z trezoru odebral dalších šest tisíc, když je zase prohrál, šel ještě třikrát pro další peníze. I ty vsadil na různé zápasy, bohužel ale ani v jednom případě neuhádl výsledek.
Celkem z tržeb odebral přes padesát tisíc korun, nenašel ale odvahu přiznat se nadřízeným. Když vše „prasklo“ při inventuře a vedoucí se po něm začala shánět, rozhodl se sám jít na policii, kde se ke všemu spontánně doznal. Muž byl obviněn z přečinu zpronevěry, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*