A je to doma! Tepličtí fotbalisté porazili Baník Ostrava

  •  

Tepličtí fotbalisté mají za sebou první zápas jarní části Synot ligy. Na Stínadlech přivítali, 21. 2., Baník Ostrava. V základní sestavě naskočily také dvě zimní akvizice – útočník Roman Potočný a univerzál Jakub

Žlutomodří vkročili do jarní části soutěže tou správnou nohou, už ve třetí minutě totiž měli obrovské šance Jakub Hora a Jan Krob. Hora pálil z úhlu a jeho tvrdou ránu vyrazil brankář, akce pokračovala a po centru hlavičkoval Krob, jenže trefil pouze místa, kde stál Pavlenka.

Další šanci měl ve 12. minutě Nivaldo, ale špatně trefil míč a Baník mohl utíkat do brejku, ten však výborným zákrokem zastavil Grigar. Domácí se branky přeci jen dočkali, když na levé straně dostal míč Potočný, ve vápně našel Vůcha, jenž si balón potáhl a zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování Horu. První poločas tak skončil vedením Teplic v poměru 1:0.

Tisková konference, FK Teplice (16)

Po změně stran měl velkou šanci Nivaldo, avšak jeho křižná střela zamířila kolem pravé tyče. Na druhé straně zahrozil také Baník, zkušený Baroš v pádu vypálil těsně mimo. Zvýšení skóre měl na hlavě po hodině hry Potočný, ale ke spravnému zamíření mu chybělo pár centimetrů.

Hra se v těchto chvílích přelévala a před domácí brankou bylo pořádně horko po chybě Jablonského, proti Barošovi však famozně zakročil Grigar. Naopak navýšit vedení mohl střídající Takács, branka by všem musela být o nějaký ten centimetr větší. I přesto ale tepličtí uhájili těsné vedení a připsali si důležité tři body do tabulky.

Teplice – Baník Ostrava (1:0)
Branky:
 25. Hora.
ŽK: 38. Krob, 84. Ljevakovič – 59. Mensah.
Rozhodčí: Kovařík – Pilný, Ratajová.
Diváci: 4271.
Sestavy:
Teplice:
 Grigar – Vondrášek, Lüftner (90. Matula), Jablonský, Krob – Ljevakovič – Hora, Vachoušek, Vůch (69. Takács), Nivaldo – Potočný.
Ostrava: Pavlenka – Štěpán, Frydrych, Kouřil, Lučič – Mensah (78. Mensah), Foltyn, Kukec – Holzer (46. Sivrič), Baroš, Azevedo (62. Mišák).


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*