Tepličtí šermíři přivezli medaile

  •  

Na svůj první turnaj se vydala pětice malých sportovních šermířů z teplického oddílu TJ Lokomotiva Teplice pod vedení Karla Biebla. V Plzni se konal turnaj v kategorii Mini žáků. Za děvčata bojovala Aneta Kmečová (10) . Měla dvě základní kola a v každém osm soupeřek. V prvním kole Anetka vybojovala pět a v druhém osm vítězství. Na závěr se probojovala do finále,které bylo napínavé.Šermovalo se do 12bodů. Za stavu 11:11, ale padlo šest shodných zásahů na obou stranách a čekalo se na vítězný. Zvítězila Mirovská z pražského klubu USK a Anetka si odvezla stříbrnou medaili a jistě spoustu zkušeností.

Kluci se také neztratili. Kvarteto Adam Souček, Martin Muller, Jan Kotala a Daniel Vach bojovalo o finálovou osmičku. Kotala obsadil 11. a Muller 10. místo. Dofinálové osmičky se probojoval Souček a Vach. Souček těsně prohrál o medailové pozice a skončil na osmém místě. Nejdál se probojoval Vach. Vybojoval si svou první medaili a to bronzovou.

Ještě zmíním, že z ME v Mariboru na kategorii kadetů se vrátil trenér Karel Biebl se svěřencem Josefem Balcarem. Balcar obsadil celkově 52. místo ze 111 zúčastněných nejlepších šermířů. Evropy. Do českého žebříčku si přivezl 60 bodů a posunul se z 3. na 2. místo. Celý březen bude probíhat příprava na MS kadetů v Uzbekistánu kam trenér Biebl s Balcarem odlétají na konci března.

TJ Lokomotiva (11) TJ Lokomotiva (10) TJ Lokomotiva (9) TJ Lokomotiva (8) TJ Lokomotiva (7) TJ Lokomotiva (6) TJ Lokomotiva (5) TJ Lokomotiva (4) TJ Lokomotiva (3) TJ Lokomotiva (2) TJ Lokomotiva (1)

Pavel Kmeč

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*