Již více než tři roky spolupracuje teplická Arkadie s firmou Direct Parcel Distribution

  •  

V rámci této spolupráce firma sponzorsky zajištuje pravidelnou dopravou materiálu a hotových výrobků mezi teplickou chráněnou dílnou Arkadie a partnerskou organizací Lebenshilfe v německém Gardelegenu. „Tato pomoc dává celoroční práci osmi lidem se zdravotním postižením, kteří by jinak nenašli pracovní uplatnění.“ upřesňuje význam spolupráce Karel Klášterka, projektový manažér Arkadie.

Vedle finanční podpory v rámci benefičních akcí (spolu se Světluškou byla Arkadie opakovaně podpořena v internetové kampani A čeho se vzdáte vy?) pomáhá Arkadii i kolektiv zaměstnanců firmy, převážně tím, že se zaměstnanci vzdávají různých věcných cen nebo výtěžku z tomboly, které získají při firemních akcích či zaměstnaneckém plesu. Na pražské centrále firmy se v předvánočním období uskutečnil prodej výrobků chráněných dílen Arkadie, což rovněž představuje pomoc při zaměstnávání lidí se zdravotním postižením.

„Posledním příkladem je zaměstnanec, který se ve prospěch klientů denního stacionáře nezištně vzdal nového tabletu a firma k němu přidala další tři tablety plus tři notebooky.“ vypočítává věcné dary Karel Klášterka.

Logickým pokračováním spolupráce je i účast jednoho z pracovníků vrcholného managementu firmy ve správní radě Arkadie. Alespoň symbolickou protihodnotou je aktivní účast zaměstnanců a klientů Arkadie na akci pro děti zaměstnanců ke dni dětí na pražské centrále firmy.

„Vztahy obou společností jsou zajisté nadstandartní a výjimečné, ale i takové Arkadie mezi svými partnery má. Bez nich by nemohla být tam, kde je!“ uzavírá Mgr. Karel Klášterka. Už v dubnu bude dalšímu z nich udělena Cena Arkadie za rok 2014.  Josef Hon

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*