Čerstvě plnoletý mladík přepadával na Teplicku ženy a okrádal je o kabelky

  •  

Policisté díky perfektně odvedené práci dopadli muže, který v uplynulých dnech přepadával na Teplicku starší ženy. Teprve 18letý mladík poprvé zaútočil před deseti dny v Bílině, kde v parku zezadu přišel k poškozené, kterou udeřil do ramene a snažil se jí strhnout kabelku. Žena se nechtěla tašky vzdát a tiskla ji k tělu, pachatel ji ale strhl na zem a kabelku s doklady, penězi a mobilem jí odcizil.

O dva dny později okradl v Bílině další ženu, opět ji přepadl zezadu, z ramene jí strhl kabelku a s kořistí v hodnotě téměř 18 tisíc korun se dal na útěk.

Po dalších dvou dnech odjel do Duchcova, kde v ranních hodinách vytrhl seniorce z ruky tašku s nákupem potravin a hned další den opět v Duchcově vytrhl více jak 80leté paní kabelku s mobilem a peněženkou.
Naposledy loupil minulý týden v Teplicích, kde přepadl ženu, které se opět snažil z ramene strhnout kabelku. Poškozená, která měla v peněžence několik desítek tisíc korun, se urputně bránila, mladík ji ale srazil na zem, kde ji začal kopat do hlavy, přepadená proto nakonec boj vzdala a tašku pustila.

Lupič se dal na útěk z místa činu a policisté po něm ihned po přijetí oznámení začali intenzivně pátrat. Jedna z hlídek zjistila, že si podezřelý muž zavolal taxíka, kterým měl odjet do Prahy. Policisté okamžitě vyjeli směrem k metropoli a zároveň cestou operačního důstojníka informovali řidiče taxi, že má v autě lupiče. Pachatel však relaci zaslechl a za jízdy vyskočil z auta. Policisté ho pak během chvilky zadrželi i s kradenými penězi, následně byl obviněn z loupeže a krádeže.

Protože bylo důvodné podezření, že na svobodě by v páchání trestné činnosti pokračoval, zaslali jsme státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. Mladému zloději, který bude na soud čekat za mřížemi, hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*