Akce Ukliďme Česko bude letos opravdu pestrá

  •  

Druhý ročník úklidové akce Ukliďme Česko se koná již za týden, v sobotu 18. dubna a mapa naplánovaných dobrovolnických úklidů přírody a obcí je již hustě zaplněná. Uklízet se bude na minimálně 750 místech po všech koutech České republiky. Tři úklidy jsou plánované i v Ústí nad Labem, a to v Neštěmicích, v centru a na Severní Terase. Dva se uskuteční i v Teplicích, jeden přímo ve městě a druhý v Novosedlicích.

Organizátoři místních úklidů, tedy lidé, kteří na svá bedra vzali zodpovědnost za přípravu a realizaci jednotlivých akcí, jsou velmi různorodí. Z logiky věci snad nikoho nepřekvapí zapojení neziskových organizací a zájmových spolků úzce spjatých s přírodou a životním prostředím. Nejsou to však jen “ekologičtí aktivisté”, kdo se chce aktivně podílet na řešení problému černých skládek a nepořádku v českých obcích a přírodě.

A nebude to jen uklízení, čeho se dočkají účastníci Ukliďme Česko. V mnoha případech si organizátoři úklidových akcí pro dobrovolníky připravili i další program.

Pomozte jim zúročit úsilí, které do příprav úklidů vložili, a přidejte se také! Mapu připravovaných úklidů naleznete na http://www.UklidmeCesko.cz/map. Vyberte si ten svůj a přidejte se k ministrovi životního prostředí Richardovi Brabcovi, senátorce Ivaně Cabrnochové, předsedkyni Strany zelených Janě Drápalové a řadě primátorů a starostů, kteří se úklidů aktivně zúčastní. A možná přijde i Viktor Čistič.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*