Největší vědomostní soutěž u nás slaví letos 20 let.

  •  

Eurorebus – největší vědomostní soutěž u nás slaví v letošním roce 20 let. Eurorebus je motivačně-vzdělávacím programem. Soutěž je určena všem žákům od 6. tříd základních škol až po maturitní ročníky. Každoročně se do soutěže registruje 25 tisíc žáků. Jedná se o mezioborovou vědomostní soutěž, která zábavnou formou přibližuje žákům přírodovědné a společensko-vědní obory. Generálním partnerem soutěže je Nadace Depositum Bonum, jejímž posláním je zkvalitňování výuky technických a přírodovědných předmětů na školách.

Program Eurorebus je dlouhodobě registrován v oficiálním seznamu soutěží ministerstva školství a v programu Excelence. Je rozdělen do tří věkových kategorií a utkávají se v něm jak jednotlivci, tak i školní třídy a celé školy a probíhá po celý školní rok. Dále se soutěží o putovní pohár pro nejúspěšnější školu, počítačové a audiovizuální vybavení a další hodnotné ceny.

V měsíci dubnu 2015 po celé republice proběhnou veřejná krajská kola a 15. června celostátní finále v TOP Hotelu Praha. Škola, jejíž třídy si v průběhu soutěže povedou nejlépe, získá putovní Pohár Eurorebus.

 Odměny v podobě menšího poháru se každoročně dočká i nejúspěšnější základní škola. Počtvrté v historii se této soutěže mohou zúčastnit i žáci prvního stupně základních škol, pro které je připravena soutěž Eurorebus Junior. Více informací o celé soutěži najdete na stránkách www.eurorebus.cz.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*