Policisté našli v rychlíku Afghánce s neplatným vízem!

ilustr. foto
  •  

Policisté z cizinecké policie našli 14. dubna v mezinárodním rychlíku 18 letého Afgánce, který měl u sebe pas s padělkem schengenského víza uděleným na zastupitelském úřadě Německa v Kábulu.

Mladík byl zadržen a eskortován na služebnu cizinecké policie. Muž požádal o mezinárodní ochranu na území České republiky.

Cizinec ve výpovědi uvedl, že byl v Afghánistánu studentem a profesionálním sportovcem. Do Evropy utekl na přání svých rodičů, kteří chtěli, aby se dále vzdělával, rozvíjel svoji sportovní kariéru a žil v zemi, kde se nemusí každým dnem obávat o život a existenci. Rodiče mu také zařizovali cestu, nevěděl ani, kolik peněz museli převaděčům zaplatit.

Před měsícem odcestoval z Afghánistánu do Pákistánu s platným cestovním pasem a vízem. Z Pákistánu odletěl do Dubaje, kde předal pas převaděči, který mu obstaral vízum do Evropy. S tímto vízem odletěl do Česka. Že se jedná o padělek schengenského víza, nevěděl.

Cizinci se do západní Evropy často dostávají díky mezinárodním rychlíkům z Vídně, Budapešti a Prahy. Ze států Středního východu utíkají před válečným konfliktem i špatnou ekonomickou situací.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*