Podezřelými z trestných činů v Krupce a Dubí jsou děti

  •  

 Policisté uzavřeli vyšetřování hned dvou poměrně závažných případů, ve kterých figurovaly dosud nezletilé děti. Začátkem dubna procházely dvě nezletilé dívky v Krupce kolem skupinky chlapců a jeden z nich se jich zeptal, zda nemají cigaretu. Když odpověděly, že ne, přistoupil k nim teprve 14 letý kluk, který držel v ruce nožík a začal s ním „šermovat“ pár centimetrů před jejich těly.

Nic po nich přitom nepožadoval, ani nic neříkal a obě dívky pak z místa odešly. Policisté po přijetí oznámení případ kvalifikovali jako přečin výtržnictví a zjistili i totožnost chlapce, který s nožem manipuloval. S ohledem na věk podezřelého ale případ museli odložit, protože jeho trestní stíhání je nepřípustné.

 Začátkem dubna došlo ke spáchání činu jinak trestného i v Dubí.

Čtyři chlapci ve věku od osmi do jedenácti let přistoupili ke svému vrstevníkovi a požadovali po něm peníze. Když jim řekl, že žádné nemá, nejstarší ze skupinky mu přiložil k břichu nožík a druhý chlapec mu začal šacovat kapsy. Žádné peníze u něj ale nenašli a přepadeného pak nechali z místa utéct.

Policisté případ vyšetřovali jako loupež a nakonec zjistili totožnost všech podezřelých, také v tomto případě byl pro nepřípustnost trestního stíhání nezletilých odložen.  Jednáním nezletilých, kteří porušili zákon, se bude zabývat orgán sociálně – právní ochrany dětí, kam policisté oba skutky oznámili, na státní zastupitelství pak budou zaslány návrhy na zahájení řízení proti dítěti mladšímu patnácti let, které se dopustilo činu jinak trestného.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*