Papírové tašky brzy nahradí igelitky

  •  

Době, kdy jste na každém rohu naráželi na igelitové tašky, už dávno odzvonilo.

Nejen, že igelitky nevypadají zrovna vkusně, ale ani jejich nosnost není příliš vysoká. Největší problém igelitových tašek je však špatný vliv na životní prostředí. V obchodech se s nimi setkáváme čím dál tím méně a i za ty nejobyčejnější si musíme zaplatit. Tomu tak dříve nebylo. Evropská unie se rozhodla proti igelitovým taškám bojovat. Do pěti let by se měl počet igelitek snížit o 80% a postupně by měly vymizet úplně.

Oproti tomu tašky papírové mají jen samá pozitiva. Největší výhodou je fakt, že jsou ekologické, tudíž nezatěžují životní prostředí. Díky biologickému materiálu, ze kterého jsou tašky vyrobeny, dochází k rychlému rozložení. Obrovskou výhodou je především možnost recyklace.

Někteří z nás si pod pojmem papírová taška představí ošklivou hnědou tašku s tlustýma ušima. Na výběr je však hned několik druhů, velikostí a také pestrá škála barev. Záleží na Vás, pokud dáváte přednost tašce s pevným dnem, zda Vám vyhovují obyčejná plochá ucha, nebo ucha kroucená, která podtrhují atraktivní design tašky. Postupem času by měly zmizet i igelitové sáčky, které přírodu zatěžují stejně jako igelitové tašky. V obchodech budou postupně nahrazeny papírovmi sáčky nejen u pečiva, jak se s tím shledáváme již dnes, ale také u ovoce a zeleniny.

Papírové tašky dále mohou sloužit jako účinný reklamní prostředek a pokud jste vlastníkem firmy, máte jedinečnou příležitost nenásilnou formou šířit Vaši firmu do povědomí lidí. Dokonce si každý z nás může nechat na tašku natisknout slogan či motto podle své libosti. Tyto tašky jsou velice oblíbené především v západní Evropě. Zde se zajisté nesetkáte s dámou, která by se táhla s nevkusnou igelitkou. Ženy si vybírají jak barvu, tak velikost tašky, která se nejlépe hodí k jejich outfitu, tudíž slouží i jako vkusný módní doplněk.


  •  

1 komentář u Papírové tašky brzy nahradí igelitky

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*