Tipy kam na dovolenou v Čechách, ale i k moři

  •  

Doba letních dovolených se kvapem blíží a proto je dobré vědět, jaké turistické lokality v České republice stojí za to navštívit a kam vyrazit do zahraničí za sluncem k moři.

Mám mnoho známých, kteří tvrdí, že není nutné cestovat do ciziny, protože v Čechách je stále co objevovat. Ano, s tím se nedá než souhlasit, vždyť oblasti jako Šumava, Česká Kanada, Krkonoše, nebo mé oblíbené České Švýcarsko, kde je nejen nádherná příroda, ale i stylové dobové ubytování, rozhodně stojí za návštěvu minimálně jednou za rok, protože i když budete chodit po stejných místech, vždy tam objevíte něco nového.

Známí z Moravy nedávno byli na dovče v Ústí, bydleli v tomto penzionu a odtud jezdili na výlety po Krušných horách a spokojeni byli dost. Ústecko již není ta oblast co mnozí pamatují ped dvaceti lety, ale naopak je tu krásně.

Problém při dovolené v Čechách ale vidím v počasí, které je v posledních letech leckdy podobné v dubnu i v červenci, tj. 12C a déšť a to Vám na dobré náladě nepřidá, když si v zaměstnání vyberete týden volna a pak Vám z toho 5 dní proprší a ještě je zima, to se moc turistika pěstovat nedá.

Proto, i když v naší malé zemi také v létě dovolenou absolvujeme, radši vyrážíme na kratší výlety, kdy máte jistotu, že pokud není hezky v sobotu, obvykle v neděli bude.

Jako otec dvou malých dětí ani jednou o letních prázdninách nevynecháme Mirakulum v Milovicích, to je již osvědčený tip pro rodiny s dětmi, již méně známé jsou Tomovy parky alias Štastná země u Turnova, což ale neznamená, že by si tam děti užily méně legrace, ba naopak, není tam tolik lidí jako v Mirakulu, ceny jsou nižší, ale zábavy i pro rodiče na celý den.

Šumavu jsem již na začátku článku zmiňoval a tak, pokud se zde v okolí budete pohybovat, rozhodně musíte vidět Stezku korunami stromů na Lipně. Ačkoliv to je kopie Stezky v korunách stromů v Německu, také je zajímavá a z jejího vrcholu můžete sjet dolů tobogánem jak děti tak i dospělí.

Atrakcí je v Čechách dost, jak pro malé, tak i velké děti, což my muži jsme, i když už nám není 10 :)

Jistota pěkného slunečného počasí na Vás ale čeká pouze u moře. Ano, někdo možná namítne, že last minute zájezdy jsou pro lidi, kteří přiletí do hotelu a 12 dní se válí na lehátku u moře a nepoznají nic jiného než hotelovou restauraci a přilehlý bazén. Na toto já mám jiný názor, když někam jedu do zahraničí, chci poznat jak tamní kuchyni, tak i hlavní město, památky a celkově ostrov, když jsem u moře, převážně Řecko je v naší rodině srdeční záležitost. Obydlených ostrovů je zde přes 100, zatím jsme jich navštívili 5, takže máme na pár let ještě co dělat. Nejvíce se nám líbil Zakynthos a Rhodos.

Kdo se bojí létat, může na dovolenou jet autem. Asi jste si mysleli, že nejblíže to je k moři do Itálie, ale v poslední době mnoho lidí začalo vyrážet na dovolenou k moři do Polska. Ano, teplota vody asi nebude 30C jako v moři Středozemním, ale doba jízdy pár hodin a ceny srovnatelné s českými by leckoho mohly přesvědčit.

Tak proč právě tento rok nevyrazíte k Baltu?

Ubytování v Polsku rezervujte na Booking.com

Moře Polsko 2


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*