Kulturní tip Antonína Moravce

  •  

Slavnostní Zahájení Lázeňské sezóny je za námi a já se každý rok ptám, co vlastně zahajuje. Myslím, že nic moc. Velkolepá venkovní akce na začátku léta nemá v lázeňské sezóně pokračování. Vnímám to jako velkou chybu v nastavení celkové kulturní filozofie lázeňského města, které by mělo kulturně žít především v sezóně tak, aby se sem hosté chtěli vracet.

V souladu s tímto svým názorem sobecky považuji za smysluplnou akci, která probíhá každou neděli, vždy od 15.00 hodin, až do večera v Altánu u Zahradního domu. V letošním roce od 24. května až do 27. září. Jedná se o projekt, který nemá v České republice obdoby a kterého se rádi zúčastňují umělci nejen z Čech, ale i ze zahraničí. V krásném prostředí Zámeckého parku se potkávají lidé z Teplic a zvou na ni i své přátele z jiných měst. V letošním roce to představuje celkem 19 venkovních multižánrových hudebních festivalů, na které můžete kdykoli přijít a odejít a zase se vrátit, můžete si sednout na lavičky, ke stolkům nebo jen tak do trávy.

Můžete si povídat nebo jen poslouchat a s vystupujícími umělci se můžete potkat i u jednoho stolu nebo třeba na toaletě. Z celé akce na vás dýchne pohoda a jste pyšní, že žijete právě v Teplicích. Těmto akcím se říká Malá Paříž a baví vás po celé léto bez rozdílu věku či finančních možností. Prostě Teplice jsou zde skutečné lázně v Čechách.

Antonín Moravec, organizátor Malých Paříží


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*