VIDEO, FOTO: Psi i jejich páníčci se v Bohosudově vyřádili na flyballovém turnaji

Happy míček za bohosudovským nádražím. Foto: Luboš Hostek
  •  

Psi i jejich chovatelé si o víkendu 13. a 14. června užívali další ročník flyballového turnaje Happy míček. Akce probíhala na kynologickém cvičišti za bohosudovským nádražím.

Pořádal jí zdejší klub Manic dogs a zúčastnilo se jí kolem 250 závodníků. I tento ročník byl součástí českého poháru Purina ProPlan Cup a kvalifikačním turnajem na Mistrovství České republiky.

PODÍVEJTE SE NA VIDEO

Flyball je sport i zábava pro temperamentní psy všech plemen. Utkávají se v něm dvě čtyřčlenná družstva na dvou stejných flyballových dráhách. Každá dráha se skládá ze čtyř stejných skokových překážek a flyballového boxu, který vystřeluje míček.

Na povel psovoda, který však zůstává za startovní linií, vyběhne pes na dráhu, překoná čtyři skokové překážky, naskočí na desku boxu (provede tzv. plaveckou otočku) – tím spustí mechaniku, chytí vystřelený míček a aportuje ho zpět přes překážky k psovodovi.

Happy míček v Bohosudově. Foto: Luboš Hostek

Happy míček (2) Happy míček (3) Happy míček (4) Happy míček (5) Happy míček (6) Happy míček (7) Happy míček (8) Happy míček (9) Happy míček (10) Happy míček (11) Happy míček (12) Happy míček (13)

Redakce


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*