FOTO: Hmyzí rojeníčko na táboře Arkadie

Arkadie si užívala zajímavou akci. Foto: Arkadie
  •  

Ze života hmyzu – to bylo letošní téma integračního tábora teplické Arkadie, respektive její soukromé speciální školy. Již tradičně se na něj žáci školy, ale také uživatelé sociálních služeb Arkadie, vydali spolu se svými sourozenci či kamarády vydali do malebné krajiny Českého středohoří, do Horního Vysokého u Úštěku.

A jak to na táborech bývá, na ústřední téma byly „navázána“ většina táborových aktivit. Táborníci zdolávali hmyzí dráhu, hledali kudlančí vajíčka, bojovali o larvu, hráli hmyze nezlob se a  uměleckou soutěží byla Talentovaná broukaná. Vedle „hmyzích“ aktivit samozřejmě zbývala i řada dalších, tradičně letních a táborových.

Patřilo mezi ně koupání v rybníku Chmelaři, táborák s písničkami, výlety do okolí – letos i na kolech, které si na tábor přivezli. To vše zpestřila ohňová show, diskotéka či ukázky výcviku policejního psa a práce hasičů. V rámci své letní tour po České republice se na tábor vypravil i Zlatý medvídek Haribo. „To táborové téma se nám trochu vymstilo“, směje se Martina Vitvarová, vedoucí tábora, jinak zástupkyně ředitele školy, „po celý pobyt jsme bojovali s agresivitou přemnožených vos. Ale zvládli jsme to bez úrazu.“

Poděkování patří vedle Ústeckého kraje, který tábor finančně podpořil v rámci projektu Volný čas 2015, manželům Karlovým, kteří o táborníky ve svém zařízení tradičně vzorně pečovali, manželům Strůnovým za ohňovou show, trenérům FK Litoměřice Lukáši Balaštíkovi a Jaroslavu Řehákovi za zprostředkování ukázek práce policie a hasičů, firmě Haribo za návštěvu a věcné dárky, ale také všem vedoucím, kteří s táborníky, kteří potřebují o něco více péče, pracovali.

Ze_zivota_hmyzu_02 Ze_zivota_hmyzu_03 Ze_zivota_hmyzu_04 Ze_zivota_hmyzu_05 Ze_zivota_hmyzu_06 Ze_zivota_hmyzu_07 Ze_zivota_hmyzu_08

Josef Hon


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*