V Dubí budou vystavovat díla teplického sochaře

  •  

V Domu porcelánu s modrou krví v Dubí na vás od 23. září čeká nová výstava. Zajděte si od 17:00 hodin na její vernisáž. Obdivovat budete díla sochaře a výtvarníka Dalibora Worma. Expozici můžete shlédnout do 30. října.

Teplický rodák Dalibor Worm vystudoval Střední průmyslovou školu keramickou v Bechyni a poté Ateliér keramiky a porcelánu na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze (1985–1991). Po studiích krátce působil jako výtvarník duchcovské manufaktury Royal Dux Bohemia, poté na tři roky nastoupil jako odborný asistent na Katedru výtvarné výchovy University J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

V roce 2000 založil studio Design Volné ruky, autorskou značku, pod níž tvoří užitý porcelán s nezaměnitelným rukopisem. Má za sebou řadu výstav doma i v zahraničí a jeho práce najdeme ve veřejných i soukromých sbírkách v Evropě, Asii a USA. Několikrát se také zúčastnil mezinárodních sympozií v Dubí. Od roku 2011 působí na Katedře výchov uměním Pedagogické fakulty UJEP a zároveň učí na Masarykově ZŠ a MŠ v Krupce.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*