FOTO: Mariánské poutní slavnosti v Krupce měly opět bohatý program

Slavnosti v Krupce. Zdroj: Město Krupka
  •  

Město Krupka pořádalo o druhém zářijovém víkendu tradiční Mariánské poutní slavnosti, které se konaly v samotném centru města. Pro návštěvníky byl připraven bohatý program, během kterého mimo jiné vystoupili Aleš Brichta, Tomáš Linka a Přímá linka, Maxim Turbulenc, Pontiac nebo Kroky Michala Davida.

Oba dva víkendové dny na návštěvníky slavností čekaly pouťové atrakce, prodejní stánky a dobové hry. Na samotném Mariánském náměstí se konaly Porcelánové trhy Českého porcelánu z Dubí, výstava automobilů a Festival dřevěných her a hraček.

Krupka je historické město, a proto nemohla chybět vystoupení kejklířů, šermířů, tanečnic a účast prodejců s dobovými výrobky či stánky s upomínkovými předměty. Nechyběla tedy přítomnost kejklířské skupiny Vagabundus, šermířské skupiny Fénix, tanečnice Čekirdek nebo ohnivá show skupiny 2Much Fire.

První den slavností vyvrcholil večerním koncertem Aleše Brichty. Na fanoušky české rockové legendy čekaly všem dobře známé klasické rockové balady Barák na vodstřel a Dívka s perlami ve vlasech. Zaznělo však také pár hitů z letošního nového tvrdšího alba Anebo taky datel. Celý program letošních Mariánských poutních slavností pak v neděli odpoledne na velké scéně  na Mariánském náměstí ukončily Kroky Michala Davida.

Letošní slavnosti však také byly místem nevšedního okamžiku. Blížící se kulaté jubileum významného českého country zpěváka Tomáše Linky, který v Krupce vystoupil se svojí skupinou Přímá linka, iniciovalo vydání výběru pětatřiceti největších hitů a pěti letošních novinek na 2CD To nejlepší – 40 odstínů country. Nové album, které vyšlo pouhý den před zahájením krupských slavností 11. září 2015, zpěvák představil veřejnosti právě v Krupce!

Tomáš Linka je vedle Michala Tučného nejdůležitějším představitelem naší městské country scény, méně spojené s trampským odkazem či americkými westernovými veterány.

To mu umožňuje oslovit opravdu široké publikum, které má v oblibě silné melodie s příchutí rocku či popu. Není bez zajímavosti, že Tomáš Linka si své songy dokáže opatřit vlastními texty, což je pro posluchače jistě dalším nepochybným bonusem.

 

Jak bývá v Krupce dobrým zvykem, tak ani letos se na slavnosti žádné vstupné nevybíralo.  Vzhledem k tomu, že vjezdy do centra města byly z pochopitelných důvodů uzavřeny, udělal dobře každý, kdo přišel pěšky nebo pro příjezd do Krupky použil hromadnou dopravu. Poutní slavnosti se za dobu svého konání staly již nedílnou a opravdu výjimečnou součástí kulturního a společenského života v Krupce. Organizátoři každý rok připravují program již od jara a z pečlivosti přípravy celé akce je vidět, že vedení města věnuje této tradiční akci velkou pozornost.

Slavnosti, Krupka (1) Slavnosti, Krupka (2) Slavnosti, Krupka (3)

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*